Reference
Reference – profesionál
„Zapojení Perfect Canteen & Catering a všech našich šéfkuchařů a kuchařů do vzdělávacího programu Kulinářské umění beru jako naprosto přirozený krok. Celý vzdělávací program Kulinářské umění zavádí do české gastronomie tolik potřebnou profesionalitu a systematickou výuku kulinářských technik, která už od dob pana Escoffiera funguje ve vyspělém gastronomickém světě. A to prostě podporovat musíme! Učit se zastaralé receptury jako básničku už je naštěstí minulost a je čas posunout se ještě dál k výuce profesionální gastronomie, způsoby směrem na západ běžnými. Děkuji Kulinářskému umění, tedy Jirkovi Roithovi, za obrovský přínos, který jako blesk z čistého nebe vnesl do českého vzdělávacího systému.“
Filip Sajler, CEO
Perfect Canteen & Catering
„Kurzy Kulinářského umění nám umožňují zdokonalovat gastronomické znalosti našich zaměstnanců a tím současně zlepšovat kvalitu nabízených služeb. Přístup do on-line kurzů umožňuje našim kuchařům naučit se nové kulinářské techniky nebo si zopakovat kulinářské postupy, které jsou v Kulinářském umění srozumitelně zpracované a vysvětlené. Zavedení pravidelného tréninku Kulinářského umění vyvolalo zdravou soutěživost mezi kuchaři. Pro naše restaurace jsou přínosem a motivují naše zaměstnance.“
Martin Komárek, generální ředitel a Petr Svoreň, šéfkuchař
Hotel Vista, Dolní Morava – relax & sport resort
Reference – školy, studenti
„Vzdělávací program Kulinářské umění používá naše škola už od jeho zavedení v roce 2014 a od té doby jsou do něj zapojeni také všichni učitelé a žáci. Naši učitelé jsou také zapojeni do Dalšího Vzdělávání Pedagogických Pracovníků, jehož součástí jsou pravidelné a dlouhodobé semináře Kulinářského umění, na kterých se prakticky učíme všech 70 kulinářských technik. To nám umožňuje zlepšovat jak naše praktické a teoretické gastronomické dovednosti a znalosti, ale hlavně nám to umožňuje tyto zkušenosti předávat dál našim žákům.
V roce 2018 se naše škola zapojila také do nové soutěže KU Young Chef 2018, která je určená pro talentované studenty, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii. Krásný týden naplněný úžasnými Master class pod vedením těch nejlepších, skromných, trpělivých a usměvavých profesionálů. Nezapomenutelné zážitky se skvělými lidmi. Z gastronomického pohledu ten nejkrásnější týden v mém životě, za který vděčím celému týmu pod vedením Jiřího Roith, který stojí za programem.“
Vojta Petržela, Celkový vítěz KU Young Chef 2018
Hotelová škola Poděbrady
„Vzdělávací program Kulinářské umění používá naše škola už od jeho zavedení v roce 2014 a od té doby jsou do něj zapojeni také všichni učitelé a žáci. Naši učitelé jsou také zapojeni do Dalšího Vzdělávání Pedagogických Pracovníků, jehož součástí jsou pravidelné a dlouhodobé semináře Kulinářského umění, na kterých se prakticky učíme všech 70 kulinářských technik. To nám umožňuje zlepšovat jak naše praktické a teoretické gastronomické dovednosti a znalosti, ale hlavně nám to umožňuje tyto zkušenosti předávat dál našim žákům.
V roce 2018 se naše škola zapojila také do nové soutěže KU Young Chef 2018, která je určená pro talentované studenty, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii. Krásný týden naplněný úžasnými Master class pod vedením těch nejlepších, skromných, trpělivých a usměvavých profesionálů. Nezapomenutelné zážitky se skvělými lidmi. Z gastronomického pohledu ten nejkrásnější týden v mém životě, za který vděčím celému týmu pod vedením Jiřího Roith, který stojí za program.“
Pavlína Roubíčková, vítězka KU Young Chef 2018 v kategorii učitel
Hotelová škola Poděbrady
„Můj názor na vzdělávací program Kulinářské umění je velice pozitivní. Já osobně jsem začal studovat na střední škole, která do KU nebyla zapojena a vše se učilo podle zastaralých učebnic a norem, což moc nefungovalo ani teoreticky a bohužel ani prakticky. Proto se mi tolik líbí způsob vzdělávání, se kterým přišlo Kulinářské umění a který jsem zažil na škole, na kterou jsem přestoupil. Žáci mají možnost vidět veškeré kulinářské techniky a postupy profesionální gastronomie detailně vysvětlené formou video kurzů, což jim umožní danou techniku pochopit a hlavně ji použít v praxi na konkrétních receptech. Líbí se mi, že se na vybraných českých školách konečně vyučuje profesionální gastronomie formou, která je běžná na světových gastronomických školách.“
Patrik Lexa, celkové 2. místo KU Young Chef 2018
SOU gastronomie U Krbu, Praha 10
„Program KU jsem dříve vůbec neznal a když jsem se s ním seznámil, zjistil jsem, že obsahuje všechny kulinářské techniky a postupy profesionální gastronomie, které musí znát každý student, který se chce gastronomii věnovat na profesionální úrovni. Myslím si, že zavedení Kulinářského umění do škol je výborná zpráva hlavně pro nás studenty. A musím říct, že tím získáváme obrovskou výhodu v našem vzdělávání, které nám umožní úspěšně nastartovat naší kariéru v gastronomii.“
Ondra Juráš, účastník finálového týdne KU Young Chef 2018
Hotelová škola Poděbrady
„Podle mě má projekt KU velkou budoucnost! Metoda vzdělávání dle Kulinářského umění spočívá v učení se a pochopení všech 70 kulinářských technik a postupů profesionální gastronomie a konečně ne v biflování se zastaralých norem a receptur. Pokud se žák naučí a pochopí všechny kulinářské techniky a postupy a bude je umět použít v praxi, má dveře profesionální gastronomie otevřené dokořán. Dál ale samozřejmě záleží na našem přístupu a úsilí, které do toho dáme. Kulinářské umění a soutěž KU Young Chef je malý krůček k velkému vítězství.☺“
Radka Matýšková, účastnice finálového týdne KU Young Chef 2018
OA a Hotelová škola, Třebíč
„Vzdělávací projekt Kulinářské umění nabízí naší škole moderní formu výuky, která je atraktivní jak pro naše pedagogy, tak pro naše studenty. Jednotlivá témata jsou zpracovaná velmi srozumitelně video formou, která je názorná a snadno zapamatovatelná. Kurzy Kulinářského umění jsou dostupné online, což je atraktivní hlavně pro studenty, kteří mají do projektu přístup ze svých telefonů, tabletů nebo počítačů. Kulinářské umění umožňuje studentům pochopit jednotlivé kulinářské techniky a postupy, které jim umožňují vytvářet si vlastní recepty nebo zvládnout přípravu receptů tradičních.“
Věra Kuchařová, Bc., učitelka
SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo
„Za mě je Kulinářské umění ten nejlepší vzdělávací program, do kterého jsem se mohl zapojit. Moc si vážím, že jsem měl možnost být jeho součástí, protože jsem si uvědomil, že učit se zastaralé receptury jako básničku mě nikam neposune, ale znalost všech kulinářských technik a postupů ano. A v Kulinářském umění jsou všechny kulinářské techniky a postupy detailně a srozumitelně vysvětlené, popsané a natočené.“
Filip Ruprecht, účastník finálového týdne KU Young Chef 2018
SŠ a VOŠ cestovního ruchu, České Budějovice
Reference – hobby kuchaři
„Díky online video kurzům Kulinářského umění se učím podstatu jednotlivých kulinářských technik a postupů, které mi pomohly zlepšit kvalitu jídel, které si doma vařím. Naučil jsem se jak správně připravit šťavnatý steak, jak si k němu uvařit kvalitní omáčku, jak opéct rybu tak, abych ji nevysušil, nebo jak se správně připravuje krémové italské risotto. A témat, která jsou dostupná v Kulinářském umění, a ke kterým jsem se ještě nedostal, je mnohem více.
Vždy mám radost, když se naučím novou techniku, která mi umožní připravit si doma mé oblíbené jídlo.“
Stanislav Hlava
O projektu
KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ jsou první ONLINE VIDEO KURZY PROFESIONÁLNÍHO VAŘENÍ a současně NEJVĚTŠÍ ONLINE DATABÁZE RECEPTŮ připravených profesionálními šéfkuchaři.
Ve video kurzech se naučíte celou škálu kulinářských technik a postupů od základů, jako je správné krájení nožem, vývary, polévky a omáčky, až po náročnější techniky, jako je práce s masem a rybami, nakládání do solného nálevu, pečení, dušení, konfitování nebo vaření metodou sous-vide.
Každý kuchař by se měl nejdříve naučit a pochopit všechny základní kulinářské techniky a postupy, teprve potom je čas do vaření přidávat své vlastní umění a kreativitu.
Jedině tak může kuchař začít vytvářet své vlastní KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ.