Ambasadoři KU
Tým AMBASADORŮ KULINÁŘSKÉHO UMĚNÍ reprezentují zkušení profesionální šéfkuchaři, kteří se spolupodílejí na tvorbě projektu a současně mají ambici předávat své zkušenosti pedagogům na školách a nastupující generaci mladých gastronomů.
Jiří Roith
Zakladatel vzdělávacího projektu Kulinářské umění a soutěže KU Young Chef
Jirka je zakladatelem vzdělávacího projektu Kulinářské umění, který má za cíl zlepšit úroveň gastronomického vzdělávání na českých hotelových a gastronomických školách. Projekt je ale také určen pro všechny restaurace a hotely, které chtějí provozovat profesionální gastronomii a chtějí se neustále vzdělávat ve svém oboru. V roce 2018 založil soutěž KU Young Chef, která je určená pro mladé talentované studenty, kteří chtějí nastartovat úspěšnou kariéru v gastronomii.
- Vystudoval The International culiary school, Vancouver, Kanada
- Zakladatel vzdělávací projektu „Kulinářské umění“
- Tvůrce gastronomického konceptu „Z farmy na stůl“
Filip Sajler
CEO Perfect Canteen & Catering by Filip Sajler
Díky úspěšnému televiznímu pořadu Kluci v akci patří Filip Sajler k nejznámějším českým šéfkuchařům. V současné době řídí své společnosti Perfect Canteen & Perfect Catering, které v roce 2006 založil. Jedná se o 20 firemních restaurací a prémiovou cateringovou divizi.
- Je lektorem kurzů vaření v Gourmet Academy.
- Má za sebou praxi ve špičkových podnicích v USA, Německu, Singapuru, Francii a v České republice.
- Byl členem Národního kuchařského týmu a je držitelem řady ocenění z celého světa včetně trofeje z Kuchařské olympiády.
Marek Svoboda
Vedoucí Bidvest Gastro studia a Bidvest Gastro teamu
Marek je dlouholetým propagátorem kvalitního gastronomického vzdělávání. Je spoluzakladatelem Bidvest Junior Akademie, která se zaměřuje na vzdělávání mladých gastronomických talentů a výrazně se podílel na vytvoření Bidvest Training Academy for Chefs, která se zaměřuje na vzdělávání profesionálů v gastronomii.
- Vystudoval Střední odborné učiliště potravinářské, Jeseník
- Člen představenstva AKC ČR
- Předseda hodnotících komisí pro obor kuchař AKC ČR
- Akreditovaný komisař pro mezinárodní kuchařské soutěže WACS (stupeň A)
- Držitel zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
Radek David
Executive Chef, restaurace La Veranda, Babiččina Zahrada, The Bistro
Jiří Král
Executive Chef, Aureole restaurant
Ondra Slanina
Executive Chef, Zámecká restaurace Chateau Svatý Havel
Zdeněk Křížek
Executive Culinary Chef, Orea Hotels & Resorts
Pavel Roubíček
Executive Chef, Grosseto restaurace
Karel Kaše
Executive Chef, Marina ristorante, Praha
Jan Pýcha
Majitel a šéfkuchař restaurantu Pod Zámkem Průhonice
Honza je lektor mnoha současných úspěšných šéfkuchařů, kteří sbírali v letech 1996 až 2003 zkušenosti pod jeho vedením v restauracích Flambéé a Rybí trh, kde působil jako šéfkuchař a spolumajitel. V letech 2007 až 2010 aktivně propagoval českou gastronomii v zahraničí, jmenovitě ve Francii, Belgii, Hong-Kongu a Moldávii. Od roku 2003 je majitel a šéfkuchař restaurantu Pod Zámkem v Průhonicích.
- Vyučen v oboru Kuchař v hotelu Ambassador a Palace v Praze
- Vystudoval hotelovou školu v Praze
- Od r. 2013 držitel nejvyššího profesního ocenění AKC ČR Zlatého Kříže Sv. Vavřince
- Držitel Zlaté medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
Přemysl Douša
Šéfkuchař Sokolovna Průhonice
Lukáš Uher
Šéfkuchař a Bonduelle poradce pro gastronomii ČR
Lukáš je předseda severočeské pobočky AKC ČR a spoluzakladatel Bidvest Junior Akademie, která se zaměřuje na vzdělávání mladých gastronomických talentů. V současné době zastává pozici Bonduelle poradce pro gastronomii ČR. Podílel se na otevření 5 značkových hospod Potrefená Husa, kde působil jako šéfkuchař. V týmu Pivovary Staropramen a F&B Concepts zastával funkci Chef de cuisine od jeho založení až do roku 2008.
- Vystudoval obor kuchař – číšník na gastronomické škole v Děčíně
- Na Institutu obchodu a vzdělávání získal specializaci Instruktor praktického vyučování
- Předseda AKC ČR – pobočka Severní Čechy
- Člen Bidvest Gastro teamu
Jan Heřmánek
Šéfkuchař a majitel, restaurant Capra, Litoměřice
Radek Kotlán
Šéfkuchař, Chateau Kynšperk
Radek je šéfkuchař v Chateau Kynšperk – Ambassador v Karlovarském kraji. Svoje zkušenosti sbíral v různých hotelech, mezi které patří například hotel International v Brně nebo Grand hotel Pupp v Karlových Varech. Je držitelem mnoha stříbrných a zlatých medailí z různých gastronomických soutěží jako jsou například Gastro Hradec, Gastro Vavřinec, Hoga Německo, Salon Culinaire Basilej a Luxembourg. Je kapitánem BIDVEST gastroteamu a člen Asociace kuchařů a cukrářů.
- Držitel stříbrné medaile M.D. Retigové
- Spoluautor kuchařky „The culinary world of Vienna international hotels a resorts“
- Kapitán BIDVEST gastro teamu
- Člen Asociace kuchařů a cukrářů
Miroslav Kubec
Prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Mirek je dlouholetým propagátorem české gastronomie a českého kuchařského umění. Zastává hned několik důležitých pozic, je Prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR a zároveň kontinentálním ředitelem WACS pro Střední Evropu. Od roku 1996 byl kapitánem juniorského národního družstva kuchařů, se kterým se zúčastnil tří kuchařských olympiád s celkovým ziskem šesti stříbrných a jedné bronzové medaile. Se svým týmem získal také 2. místo na mistrovství světa v Lucemburku.
- Vystudoval Vysokou školu cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství
- Zastával pozici předsedy pražské a středočeské pobočky asociace kuchařů a cukrářů
- Od rok 1996 byl kapitánem Juniorského národního družstva kuchařů
- Člen představenstva Czech HORECA Summit 2005
Tomáš Kourek
Šéfkuchař, Compass group
Martin Hanus
Pekařský technolog, Hanustech
Roman Sejval
Vedoucí gastronomických předmětů – SHŠ Bukaschool Most
Roman je průkopníkem moderní výuky gastronomických předmětů na hotelových a gastronomických školách a sám neúnavně čerpá zkušenosti od profesionálů v oboru, aby je mohl předávat svým studentům. Je spoluzakladatelem Bidvest Junior Akademie, která se zaměřuje na vzdělávání mladých gastronomických talentů.
- Vystudoval Vysokou školu hotelovou - Management hotelnictví a lázeňství, magisterský studijní obor
- Certifikovaný komisař a člen představenstva AKC ČR
- Člen Bidvest Gastro teamu
- Držitel stříbrné medaile Magdaleny Dobromily Rettigové
Lukáš Paluska
Executive chef – Carlsbad Plaza spa & wellness hotel, Karlovy Vary
Lukáš je šéfkuchař spa & wellness hotelu Carlsbad Plaza v Karlových Varech. Dlouhodobě podporuje a propaguje moderní trendy v gastronomickém vzdělávání. Je spoluzakladatelem projektu „Chef de Chef“, který se zaměřuje na předávání zkušenosti od profesionálů v gastronomii učitelům a studentům hotelových a gastronomických škol.
- Vystudoval soukromé SOU stravování a cestovního ruchu v Praze 6
- Předseda pobočky AKC ČR Karlovy Vary
- Francouzským institutem pasován na titul “Rytíř a poradce francouzské gastronomie“
- Začal jako kuchařský učeň v hotelu Jalta a později pracoval v hotelích Adria, Savoy, Movenpick a v Grand hotelu Pupp
Roman Šnédar
Mistr kuchař, InterGast a.s., Šéfkuchař a majitel restaurace Karmela
Roman je zkušený šéfkuchař, který své zkušenosti sbíral v různých restauracích, jako je například restaurace David nebo Blue café restaurant v Harrachově. Od roku 2013 je mistrem kuchařem ve společnosti InterGast. V současné době provozuje svou vlastní restauraci Karmela, kde se zaměřuje na čerstvé a kvalitní suroviny a využívá kulinářské techniky a principy dle Kulinářského umění.