Akademie Kulinářského umění
Workshopy vedené úspěšnými šéfkuchaři jsou určeny pro všechny žáky, pedagogy, profesionály a hobby kuchaře, kteří se chtějí v gastronomii dále vzdělávat a naučit se nejen teoreticky, ale hlavně prakticky všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie.
Jaký bude program Akademie KU?
- Délka trvání programu: 2 roky
- Začátek programu: vždy v září daného roku
- Každý rok bude vypsáno 5 seminářů Kulinářského umění na téma různých kulinářských technik
- Celkem každý účastník projde 10 workshopy Kulinářského umění
1. rok
Seminář č.1, září - říjen
Práce s noži, krájení, broušení. Vývary
Seminář č.2, listopad - prosinec
Základní omáčky. Polévky
Seminář č.3, leden - únor
Vejce a snídaně
Seminář č.4, březen - duben
Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví
Seminář č.5, květen - červen
Domácí pasta a gnocchi
2. rok
Seminář č.6, září - říjen
Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.
Seminář č.7, listopad - prosinec
Ryby a mořské plody
Seminář č.8, leden - únor
Zelenina, saláty. Studená kuchyně
Seminář č.9, březen - duben
Metody vaření - suché a vlhké teplo
Seminář č.10, květen - červen
Pekařské a cukrářské základy
Co získám absolvování Akademie Kulinářského umění?
- Teoretickou a praktickou znalost všech 70 kulinářských technik profesionální gastronomie
- Praktické gastronomické zkušenosti a dovednosti od zkušených šéfkuchařů
- Certifikát za každý seminář na danou oblast kulinářských technik Kulinářského umění
- Certifikát Kulinářského umění za úspěšné absolvování Akademie KU
- Možnost seznámit se se zkušenými šéfkuchaři a perspektivními zaměstnavateli (platí pro studenty)
Kde se praktické workshopy Kulinářského umění odehrávají?
- Kulinářská Akademie Grosseto, Květnové náměstí 34, Průhonice. https://www.akademiegrosseto.cz
Kolik stojí 2letý program Akademie Kulinářského umění?
- Jeden workshop stojí od 2.500 do 3.000 Kč + DPH (v závislosti na tématu a surovinách)
- Celkový náklad na všech 10 workshopů je cca 28.000 Kč + DPH