SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Tmavý zeleninový demi-glace

Počet porcí: (velikost porce 1L)

800 g Celer kořenový
400 g Rajčata čerstvá
400 g Brokolice stonky
1800 g Květák stonky
500 g Cibule žlutá
600 g Mrkev
300 g Řapíkatý celer
400 ml Rostlinný olej
1 kg Rajčatový protlak doppio
400 g Červená řepa
1700 g Lilek
240 g Shiitake
36 g Kombu
240 g Česnek
10 g Kudzu kořen - prášek

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180°C, čas na 30 minut a necháme rozehřát.
  2. Do rozehřáté pánve nalijeme rostlinný olej a také necháme rozehřát.
  3. Do pánve postupně přidáváme zeleninu v pořadí mrkev, řapíkatý celer, celer kořenový, stonky květáku, stonky brokolice, nakonec cibule a lilek.
  4. Vše orestujeme dozlatova a přidáme rajčatový protlak, který také necháme krátce zarestovat.
  5. Nakonec přidáme črvenou řepu, houby shiitake, kombu řasu a česnek.
  6. Vše zalijeme vodou, teplotu snížíme na 100°C a necháme vařit 1 hodinu
  7. Po hodině vývar slijeme a necháme zredukovat na polovinu.
  8. Do zredukovaného vývaru přidáme kudzu prášek promíchaný s malým množstvým vody a necháme povařit dalších 30 minut.
  9. Hotový demi-glace zcedíme a zchladíme.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde