Počet porcí: (velikost porce 1L)
800 g | Celer kořenový |
400 g | Rajčata čerstvá |
400 g | Brokolice stonky |
1800 g | Květák stonky |
500 g | Cibule žlutá |
600 g | Mrkev |
300 g | Řapíkatý celer |
400 ml | Rostlinný olej |
1 kg | Rajčatový protlak doppio |
400 g | Červená řepa |
1700 g | Lilek |
240 g | Shiitake |
36 g | Kombu |
240 g | Česnek |
10 g | Kudzu kořen - prášek |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180°C, čas na 30 minut a necháme rozehřát.
- Do rozehřáté pánve nalijeme rostlinný olej a také necháme rozehřát.
- Do pánve postupně přidáváme zeleninu v pořadí mrkev, řapíkatý celer, celer kořenový, stonky květáku, stonky brokolice, nakonec cibule a lilek.
- Vše orestujeme dozlatova a přidáme rajčatový protlak, který také necháme krátce zarestovat.
- Nakonec přidáme črvenou řepu, houby shiitake, kombu řasu a česnek.
- Vše zalijeme vodou, teplotu snížíme na 100°C a necháme vařit 1 hodinu
- Po hodině vývar slijeme a necháme zredukovat na polovinu.
- Do zredukovaného vývaru přidáme kudzu prášek promíchaný s malým množstvým vody a necháme povařit dalších 30 minut.
- Hotový demi-glace zcedíme a zchladíme.