SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Slávky na víně s rajčaty, pancettou a bazalkou

Počet porcí: (velikost porce 500 g (slávky))

20 g Tuk z pancetty
50 g Cibule žlutá
25 g Mrkev oranžová čerstvá
25 g Řapíkatý celer
10 g Česnek celý
10 g Rajčatový protlak doppio
100 g Bílé víno suché
200 g Tmavý kuřecí vývar
500 g Mušle slávky
50 g Rajčata čerstvá
80 g Pancettta
25 g Máslo
8 g Bazalka
3 g Sůl
1 g Pepř černý mletý

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

 
  1. Slávky důkladně propláchneme v čerstvé studené vodě, rozbité slávky vyhodíme
  2. Slávky necháme stát několik minut při pokojové teplotě. Když na otevřené mušle poklepeme, měly by se pomalu zavřít. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme
  3. Indukci nastavíme na středně nízkou intenzitu (3 z 9) a necháme ji rozehřát bez tuku.
  4. Do pánve vložíme pancettu a necháme ji vyškvařit dozlatova, to bude trvat cca 10 minut. Nízká teplota pomůže nejdříve rozpustit tuk a teprve pak začne získávat barvu
  5. Indukci nastavte na střední intenzitu (5 z 9) a nechte rozehřát hrnec s vyškvařeným tukem z pancetty, cca 2 minuty
  6. Do rozehřátého olivového oleje dejte restovat mrkev, řapíkatý celer a cibuli, cca 4 minuty, nechceme získat žádnou barvu
  7. Do orestované zeleniny přidáme česnek a nechám restovat další 2 minuty
  8. Do zeleniny přidáme rajčatový protlak a necháme orestovat, cca 1 minutu
  9. Přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty
  10. Pak přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu, necháme vařit 2 minuty
  11. Do horkého vývaru se zeleninou přidáme očištěné slávky a přiklopíme, necháme vařit 4 minuty pod pokličkou
  12. Sundáme pokličku, vypneme indukci, přidáme máslo, bazalku a rajčata nakrájená na kostičky a promícháme.
  13. Máslo necháme rozpustit, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme
  14. Servírujeme s čerstvým pečivem
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde