Počet porcí: (velikost porce 500 g (slávky))
20 g | Tuk z pancetty |
50 g | Cibule žlutá |
25 g | Mrkev oranžová čerstvá |
25 g | Řapíkatý celer |
10 g | Česnek celý |
10 g | Rajčatový protlak doppio |
100 g | Bílé víno suché |
200 g | Tmavý kuřecí vývar |
500 g | Mušle slávky |
50 g | Rajčata čerstvá |
80 g | Pancettta |
25 g | Máslo |
8 g | Bazalka |
3 g | Sůl |
1 g | Pepř černý mletý |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
- Slávky důkladně propláchneme v čerstvé studené vodě, rozbité slávky vyhodíme
- Slávky necháme stát několik minut při pokojové teplotě. Když na otevřené mušle poklepeme, měly by se pomalu zavřít. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme
- Indukci nastavíme na středně nízkou intenzitu (3 z 9) a necháme ji rozehřát bez tuku.
- Do pánve vložíme pancettu a necháme ji vyškvařit dozlatova, to bude trvat cca 10 minut. Nízká teplota pomůže nejdříve rozpustit tuk a teprve pak začne získávat barvu
- Indukci nastavte na střední intenzitu (5 z 9) a nechte rozehřát hrnec s vyškvařeným tukem z pancetty, cca 2 minuty
- Do rozehřátého olivového oleje dejte restovat mrkev, řapíkatý celer a cibuli, cca 4 minuty, nechceme získat žádnou barvu
- Do orestované zeleniny přidáme česnek a nechám restovat další 2 minuty
- Do zeleniny přidáme rajčatový protlak a necháme orestovat, cca 1 minutu
- Přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty
- Pak přilijeme kuřecí vývar a přivedeme k varu, necháme vařit 2 minuty
- Do horkého vývaru se zeleninou přidáme očištěné slávky a přiklopíme, necháme vařit 4 minuty pod pokličkou
- Sundáme pokličku, vypneme indukci, přidáme máslo, bazalku a rajčata nakrájená na kostičky a promícháme.
- Máslo necháme rozpustit, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme
- Servírujeme s čerstvým pečivem