SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Zapečené těstoviny se zeleninou a rybou

Počet porcí: (velikost porce 350 g)

600 g Těstoviny fusilli vařené
40 ml Rostlinný olej (řepkový)
80 g Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
80 g Řapíkatý celer
150 g Cibule žlutá
100 g Cuketa čerstvá
40 g Jarní cibulka
20 g Česnek loupaný
250 g Květákové pyré
400 g Treska aljašská filé mražené
5 ks Vejce L
50 g Sýr Grana Padano

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

  1. Pánev vypneme a smícháme restovanou směs zeleniny s uvařenými těstovinami, rybou a květákovým pyré tak, aby se vše důkladně promíchalo.

Pracovní postup

Příprava
  1. Cuketu, mrkev a řapíkatý celer umyjeme a odřízneme jejich horní části u stonku. Jarní cibulku podélně rozřízneme, odřízneme spodní část a umyjeme. Cibuli oloupeme. To vše v přípravně zeleniny. Odřezky ze zeleniny nevyhazujeme, ty použijeme na zeleninový vývar.
  2. Jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky, cuketu, cibuli, řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
  3. CCP: Použijeme čisté prkénko určné pro přípravu syrové zeleniny. Zeleninu skladujeme v lednici při teplotě 5°C a méně.
  4. Příprava ryby:
  5. Zmražené filé necháme rozmrznout v lednici nastavené na 4 °C přes noc.
  6. Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 65 °C, čas na 5 minut, intenzitu vlhkosti nastavíme na střední nastavení a ventilátor necháme běžet na plné otáčky.
  7. Rozmražené filé naskládáme na plechy a nechám vařit na páře.
  8. Hotové filé vyndáme z konvektomatu, slijeme přebytečnou tekutinu a připravíme si na zamíchání do těstovin.
  9. Restování zeleniny:
  10. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme předehřát. Do pánve přidáme rostlinný olej a také necháme předehřát.
  11. Do rozehřátého oleje přidáme mrkev, řapíkatý celer a cuketu a necháme restovat přibližně 3 minuty. Pak přidáme cibuli a necháme restovat dalších 5 minut.
  12. Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme jarní cibulku a česnek, který společně s mrkví a cuketou restujeme další 3 minuty.
  13. Pánev vypneme a smícháme restovanou směs zeleniny s uvařenými těstovinami, rybou a květákovým pyré tak, aby se vše důkladně promíchalo.
  14. Zapékání těstovin:
  15. Vajíčko rozmícháme tak, aby se spojil žloutek s bílkem.
  16. Směs zeleniny, ryby, květákového pyré a uvařených těstovin přendáme do adekvátně velké gastro nádoby, do které přidáme 2/3 nastrouhaného sýra, promícháme a dochutíme solí a čerstvým pepřem.
  17. Smíchanou směs zalijeme rozmíchaným vajíčkem a vše zasypeme zbylou 1/3 nastrouhaného sýra.
  18. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 180 °C, čas na 20 minut, vlhkost necháme nastavenou na 100 %, ventilátor necháme běžet na plno a necháme předehřát.
  19. Gastro nádoby s těstovinami vložíme do konvektomatu a necháme zapéct.
  20. Přímý výdej teplých těstovin po zapečení:
  21. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 75 °C, čas na 4 hodiny, vlhkost necháme nastavenou na 100 %, ventilátor necháme běžet na plno.
  22. CCP - Zapečené těstoviny po zapečení nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji je udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 - 75 °C) maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde