Počet porcí: (velikost porce 350 g)
600 g | Těstoviny fusilli vařené |
40 ml | Rostlinný olej (řepkový) |
80 g | Mrkev oranžová čerstvá (umytá) |
80 g | Řapíkatý celer |
150 g | Cibule žlutá |
100 g | Cuketa čerstvá |
40 g | Jarní cibulka |
20 g | Česnek loupaný |
250 g | Květákové pyré |
400 g | Treska aljašská filé mražené |
5 ks | Vejce L |
50 g | Sýr Grana Padano |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
- Pánev vypneme a smícháme restovanou směs zeleniny s uvařenými těstovinami, rybou a květákovým pyré tak, aby se vše důkladně promíchalo.
Pracovní postup
Příprava
- Cuketu, mrkev a řapíkatý celer umyjeme a odřízneme jejich horní části u stonku. Jarní cibulku podélně rozřízneme, odřízneme spodní část a umyjeme. Cibuli oloupeme. To vše v přípravně zeleniny. Odřezky ze zeleniny nevyhazujeme, ty použijeme na zeleninový vývar.
- Jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky, cuketu, cibuli, řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
- CCP: Použijeme čisté prkénko určné pro přípravu syrové zeleniny. Zeleninu skladujeme v lednici při teplotě 5°C a méně.
- Příprava ryby:
- Zmražené filé necháme rozmrznout v lednici nastavené na 4 °C přes noc.
- Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 65 °C, čas na 5 minut, intenzitu vlhkosti nastavíme na střední nastavení a ventilátor necháme běžet na plné otáčky.
- Rozmražené filé naskládáme na plechy a nechám vařit na páře.
- Hotové filé vyndáme z konvektomatu, slijeme přebytečnou tekutinu a připravíme si na zamíchání do těstovin.
- Restování zeleniny:
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme předehřát. Do pánve přidáme rostlinný olej a také necháme předehřát.
- Do rozehřátého oleje přidáme mrkev, řapíkatý celer a cuketu a necháme restovat přibližně 3 minuty. Pak přidáme cibuli a necháme restovat dalších 5 minut.
- Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme jarní cibulku a česnek, který společně s mrkví a cuketou restujeme další 3 minuty.
- Pánev vypneme a smícháme restovanou směs zeleniny s uvařenými těstovinami, rybou a květákovým pyré tak, aby se vše důkladně promíchalo.
- Zapékání těstovin:
- Vajíčko rozmícháme tak, aby se spojil žloutek s bílkem.
- Směs zeleniny, ryby, květákového pyré a uvařených těstovin přendáme do adekvátně velké gastro nádoby, do které přidáme 2/3 nastrouhaného sýra, promícháme a dochutíme solí a čerstvým pepřem.
- Smíchanou směs zalijeme rozmíchaným vajíčkem a vše zasypeme zbylou 1/3 nastrouhaného sýra.
- Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 180 °C, čas na 20 minut, vlhkost necháme nastavenou na 100 %, ventilátor necháme běžet na plno a necháme předehřát.
- Gastro nádoby s těstovinami vložíme do konvektomatu a necháme zapéct.
- Přímý výdej teplých těstovin po zapečení:
- Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 75 °C, čas na 4 hodiny, vlhkost necháme nastavenou na 100 %, ventilátor necháme běžet na plno.
- CCP - Zapečené těstoviny po zapečení nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji je udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 - 75 °C) maximálně 4 hodiny.