Počet porcí: (velikost porce 1 L)
200 ml | Rostlinný olej (řepkový) |
2000 g | Brambora moučná C |
8500 ml | Mléko polotučné |
850 g | Cibule žlutá |
4 g | Hřebíček celý |
1 g | Muškátový oříšek celý Wiberg |
1 g | Bobkový list |
30 g | Sůl |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- Oloupané a nakrájené brambory dáme vařit do konvektomatu v děrované gastronádobě.
- Konvektomat nastavíme na vaření v páře, teplotu páry na 95°C, intenzitu páry na vysoké nastavení a čas na 50 minut.
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu nastavíme na 140°C
- Do pánve přidáme rostlinný olej a necháme ho zahřát
- Do zahřátého rostlinného oleje přidáme najemno nakrájenou cibuli společně s hřebíčkem a necháme zpěnit po dobu 2 minut, cibule by neměla získat žádnou barvu.
- Do zpěněné cibule nalijeme celé množství mléka
- Multifunkční pánev necháme nastavenou na opékání a teplotu nastavíme na 90°C a čas na 60 minut.
- Ochucené mléko necháme vařit po celou dobu při 90°C a občas promícháme.
- Když je ochucené mléko hotové, přidáme muškátový oříšek a sůl a vše důkladně promícháme.
- Na závěr scedíme, aby v mléce nezůstala cibule a hřebíček.
- Uvařené brambory mezitím vyndáme z konvektomatu a lehce je rozmačkáme.
- Takto rozmačkané brambory přidáme do ochuceného mléka a vše rozmixujeme.
- Výsledná konzistence by měla být krémová a hladká.
- Hotový bešemel zchladíme a skladujeme při max. 4°C.