Počet porcí: (velikost porce 300 g)
10 ks | Pšeničná tortilla 30 cm (90g) |
600 g | Treska aljašská filé mražené |
400 g | Cibule žlutá |
300 g | Řapíkatý celer |
50 g | Česnek loupaný |
300 g | Mrkev oranžová čerstvá (umytá) |
200 g | Rajčata čerstvá |
500 g | Fazole bílé v rajčatové omáčce |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Sůl |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- HACCP - zmrazené filé z tresky umístíme do lednice nastavené na max 4 °C a necháme postupně přes noc rozmrazit.
- Cibuli nakrájíme na nudličky. Mrkev, řapíkatý celer a rajče nakrájíme na kostky 1 x 1 cm, česnek nakrájíme na tenké plátky.
- Fazole rozmačkáme nebo rozmixujeme do hrubé pasty tak, aby v pastě zůstaly kousky fazolí.
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
- Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a ten také necháme rozehřát.
- Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve mrkev a řapíkatý celer, přibližně 4 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
- Do restované mrkve a řapíkatého celeru přidáme cibuli a necháme restovat další 4 minty.
- Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Vše necháme restovat dalších 5 minut.
- Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny přidáme nakrájená rajčata, osolíme a necháme povařit další 2 minuty.
- Směs zeleniny vyndáme a necháme vychladnout.
- HACCP, CCP: Zelenina může vychladnout na 21 °C do 2 hodin.
- Příprava ryby:
- Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 60°C, čas na 5 minut, intenzitu páry na střední nastavení, ventilátor necháme běžet na plné otáčky a necháme předehřát.
- Rozmrazené filé z tresky umístíme na plechy a vložíme do předehřátého konvetkomatu.
- Po uvaření na páře filé vyndáme a natrháme do misky na větší kusy.
- Komletace tortill:
- Na čistý pracovní stůl si naskládáme tortilly (1 ks = 90 g), které potřeme hrubou fazolovou pastou na jedné polovině.
- Na stejnou poloviny s hrubou fazolovou pastou naskládáme orestovanou zeleninu.
- Na orestovanou zeleninu naskládáme rybu uvařenou na páře a natrhanou na větší kusy.
- Tortillu přehneme na půl a zavřeme.
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 190 °C, čas na 8 minut a necháme rozehřát. Pánev potřeme rostlinným olejem.
- Přehnuté tortilly opékáme na každé straně 4 minuty do zlatavé barvy.
- Hotové tortilly udržujeme v konvektomatu nastaveném na pečení (horký vzduch), teplotu 80 °C, vlhkost na 0 %.
- HACCP pro přímý výdej
- CCP: Hotovou tortillu s rybou a zeleninou udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 70 - 80 °C.