SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Tortilla pšeničná s rybou a zeleninou

Počet porcí: (velikost porce 300 g)

10 ks Pšeničná tortilla 30 cm (90g)
600 g Treska aljašská filé mražené
400 g Cibule žlutá
300 g Řapíkatý celer
50 g Česnek loupaný
300 g Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
200 g Rajčata čerstvá
500 g Fazole bílé v rajčatové omáčce
100 ml Olej olivový
5 g Sůl

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. HACCP - zmrazené filé z tresky umístíme do lednice nastavené na max 4 °C a necháme postupně přes noc rozmrazit.
  2. Cibuli nakrájíme na nudličky. Mrkev, řapíkatý celer a rajče nakrájíme na kostky 1 x 1 cm, česnek nakrájíme na tenké plátky.
  3. Fazole rozmačkáme nebo rozmixujeme do hrubé pasty tak, aby v pastě zůstaly kousky fazolí.
  4. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
  5. Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a ten také necháme rozehřát.
  6. Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve mrkev a řapíkatý celer, přibližně 4 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
  7. Do restované mrkve a řapíkatého celeru přidáme cibuli a necháme restovat další 4 minty.
  8. Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Vše necháme restovat dalších 5 minut.
  9. Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny přidáme nakrájená rajčata, osolíme a necháme povařit další 2 minuty.
  10. Směs zeleniny vyndáme a necháme vychladnout.
  11. HACCP, CCP: Zelenina může vychladnout na 21 °C do 2 hodin.
  12. Příprava ryby:
  13. Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 60°C, čas na 5 minut, intenzitu páry na střední nastavení, ventilátor necháme běžet na plné otáčky a necháme předehřát.
  14. Rozmrazené filé z tresky umístíme na plechy a vložíme do předehřátého konvetkomatu.
  15. Po uvaření na páře filé vyndáme a natrháme do misky na větší kusy.
  16. Komletace tortill:
  17. Na čistý pracovní stůl si naskládáme tortilly (1 ks = 90 g), které potřeme hrubou fazolovou pastou na jedné polovině.
  18. Na stejnou poloviny s hrubou fazolovou pastou naskládáme orestovanou zeleninu.
  19. Na orestovanou zeleninu naskládáme rybu uvařenou na páře a natrhanou na větší kusy.
  20. Tortillu přehneme na půl a zavřeme.
  21. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 190 °C, čas na 8 minut a necháme rozehřát. Pánev potřeme rostlinným olejem.
  22. Přehnuté tortilly opékáme na každé straně 4 minuty do zlatavé barvy.
  23. Hotové tortilly udržujeme v konvektomatu nastaveném na pečení (horký vzduch), teplotu 80 °C, vlhkost na 0 %.
  24. HACCP pro přímý výdej
  25. CCP: Hotovou tortillu s rybou a zeleninou udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 70 - 80 °C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde