Počet porcí: (velikost porce 200 g)
100 g | Olivový olej |
200 g | Cibule žlutá |
100 g | Mrkev oranžová čerstvá |
100 g | Řapíkatý celer |
30 g | Česnek loupaný |
80 g | Rajčatový protlak doppio |
2550 g | Rajčata loupaná San Marzano |
2 g | Skořice celá Wiberg |
13 g | Sůl |
3 g | Pepř černý celý |
700 ml | Voda |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170°C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
- Do pánve nalijeme olivový olej a ten necháme rozehřát.
- Do oleje přidáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer a necháme restovat cca 4 minuty při 170 °C, tak, aby zelenina nezískala žádnou barvu a jen zesklovatěla. V této fázi se ze zeleniny vypařuje voda.
- Teplotu snížíme na 160 °C a zeleninu restujeme další 4 minuty. Pak přidáme česnek a restujeme další 2 minuty.
- Teplotu pánve snížíme na 120 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 1 minutu.
- Do zeleniny s protlakem přidáme loupaná rajčata včetně tomatové šťávy a vody (můžeme také pro lepší chuť nahradit zeleninovým vývarem) a vše promícháme. Do omáčky přidáme celou skořici.
- Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 45 minut, přiklopíme a necháme pozvolna vařit, občas promícháme.
- Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou skořicí.
- Omáčku můžeme nechat hrubou jak je, nebo ji můžeme propasírovat pro hladkou konzistenci.
- Pro zchlazování a skladování
- Hotovou omáčku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
- CCP - Omáčku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
- CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
- CCP - Zmraženou omáčku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
- Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
- CCP - Omáčka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.