SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Tomatová omáčka - základní

Počet porcí: (velikost porce 200 g)

100 g Olivový olej
200 g Cibule žlutá
100 g Mrkev oranžová čerstvá
100 g Řapíkatý celer
30 g Česnek loupaný
80 g Rajčatový protlak doppio
2550 g Rajčata loupaná San Marzano
2 g Skořice celá Wiberg
13 g Sůl
3 g Pepř černý celý
700 ml Voda

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170°C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
  2. Do pánve nalijeme olivový olej a ten necháme rozehřát.
  3. Do oleje přidáme cibuli, mrkev a řapíkatý celer a necháme restovat cca 4 minuty při 170 °C, tak, aby zelenina nezískala žádnou barvu a jen zesklovatěla. V této fázi se ze zeleniny vypařuje voda.
  4. Teplotu snížíme na 160 °C a zeleninu restujeme další 4 minuty. Pak přidáme česnek a restujeme další 2 minuty.
  5. Teplotu pánve snížíme na 120 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 1 minutu.
  6. Do zeleniny s protlakem přidáme loupaná rajčata včetně tomatové šťávy a vody (můžeme také pro lepší chuť nahradit zeleninovým vývarem) a vše promícháme. Do omáčky přidáme celou skořici.
  7. Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 45 minut, přiklopíme a necháme pozvolna vařit, občas promícháme.
  8. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a nastrouhanou skořicí.
  9. Omáčku můžeme nechat hrubou jak je, nebo ji můžeme propasírovat pro hladkou konzistenci.
  10. Pro zchlazování a skladování
  11. Hotovou omáčku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  12. CCP - Omáčku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  13. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  14. CCP - Zmraženou omáčku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
  15. Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
  16. CCP - Omáčka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde