Počet porcí: (velikost porce 1L)
300 ml | Rostlinný olej (řepkový) |
1500 g | Cibule žlutá |
875 g | Mrkev oranžová čerstvá |
625 g | Řapíkatý celer |
625 g | Pórek čerstvý |
500 g | Stonky z hub |
75 g | Rajčatový protlak doppio |
3 g | Pepř černý celý |
200 g | Česnek loupaný |
3 g | Bobkový list |
10 L | Voda |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, čas na 18 minut a necháme předehřát.
- Do pánve nalijeme rostlinný olej, který také necháme předehřát.
- Ve chvíli, kdy je pánev rozehřátá, přidáme mrkev a řapíkatý celer nakrájený na kostky 2 x 2 cm a necháme restovat do lehce zlatavé barvy, cca 4 minut.
- K restované mrkvi a řapíkatému celeru přidáme hnědé žampiony nakrájené na kostky 2 x 2 cm a necháme restovat další 3 minuty.
- Na závěr do pánve k mrkvi, řapíkatému celeru a hnědým žampionům přidáme cibuli a pórek nakrájený na kostky 2 x 2 cm a restujeme další 3 minuty.
- Pak teplotu snížíme na 170°C a restujeme všechnu zeleninu další 4 minuty.
- Pak teplotu opět snížíme na 160°C, přidáme česnek nakrájený na plátky a restujeme všechnu zeleninu další 2 minuty.
- Po orestování zeleniny slijeme přebytečný rostlinný olej.
- Na závěr do restované zeleniny přidáme rajčatový protlak a vše dále restujeme při teplotě 160°C další 2 minuty.
- Cílem je orestovat všechny druhy zeleniny dozlatova a rovnoměrně. Časy restování se mohou lišit podle výkonu pánve a množství restované zeleniny. Čím více zeleniny budeme restovat najednou, tím delší bude čas restování.
- Pak teplotu pánve snížíme na 100°C a čas nastavíme na 60 minut.
- Orestovanou zeleninu zalijeme vodou, přidáme bobkový list a celý černý pepř, zavřeme poklop pánve a necháme vařit 60 minut.
- Hotový vývar zcedíme a necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
- CCP - Vývar zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
- CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
- CCP - Zmražený vývar skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
- Přímý výdej teplého vývaru po uvaření (bez kroku zchlazování)
- CCP - Vývar po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ho udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.