SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Tmavý telecí vývar

Počet porcí: (velikost porce 1L)

5 kg Telecí kosti kloubní
500 g Cibule žlutá
250 g Mrkev oranžová čerstvá
250 g Řapíkatý celer
10 g Česnek celý
1 g Bobkový list
20 g Stonky plocholisté petřžele
5 g Pepř černý celý
50 ml Rostlinný olej (řepkový)
10 g Rajčatový protlak doppio
10 g Tymián čerstvý

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Telecí kosti naskládáme na plech a důkladně je potřeme je rostlinným olejem (řepkovým).
  2. Konvektomat nastavíme teplotu na 160°C, čas na 45 minut, vlhkost na 0% (plně otevřená klapka / komín), otáčky necháme na maximum.
  3. Kosti v průběhu pečení kontrolujeme a otočíme je, aby se opekly rovnoměrně.
  4. Když jsou kosti opečené dozlatova, vyndáme je z konvektomatu a necháme vychladnout.
  5. Opečené telecí kosti naskládáme do multifunkční pánve a zalijeme je studenou vodou.
  6. Multifunkční pánev nastavíme na funkci ""pečení"", teplotu na 93°C a čas na 10 hodin. Zavřeme víko a vývar necháme vařit.
  7. Zeleninu (cibuli, mrkev, řapíkatý celer) nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm.
  8. Multifunkční pánev nastavíme na pečení, teplotu na 180°C, čas na 10 minut, nalijeme do ní rostlinný olej a zpustíme předehřev.
  9. Když je pánev rozehřátá přidáme nejdříve mrkev a řapíkatý celer a restujeme po dobu 3 minut.
  10. Pak přidáme k mrkvi a celeru také cibuli a restujeme další 4 minuty stále na 180°C.
  11. Teplotu snížíme na 160°C a zeleninu restujeme další 3 minuty, nebo dozlatova. Zelenina nesmí být spálená, vývar by potom zhořkl.
  12. Po dokončení opékání zeleniny do ní přidáme rajčatový protlak, který na zbytkovém teple pánve také krátce orestujeme.
  13. 2 hodiny před koncem vaření (tedy po 8 hodinách) přidáme do vývaru všechnu orestovanou zeleninu s rajčatovým protlakem.
  14. V tuto chvíli do vývaru přidáme také všechny bylinky (česnek, bobkový list, stonky plocholisté petržele, černý pepř celý, tymián).
  15. Vývar dále vaříme na 93°C.
  16. Když je vývar hotový, scedíme ho přes jemné síto a zchladíme buď ve vodní lázni s ledem, nebo v šokeru.
  17. Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 4°C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde