SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Tmavý kuřecí vývar

Počet porcí: (velikost porce 1L)

2 kg Kuřecí kosti - krky
2 kg Kuřecí kosti - korpusy
50 ml Rostlinný olej (řepkový)
500 g Cibule žlutá
250 g Mrkev oranžová čerstvá
250 g Řapíkatý celer
10 g Rajčatový protlak doppio
1 g Bobkový list
20 g Stonky plocholisté petřžele
5 g Pepř černý celý
10 g Tymián čerstvý

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Tipy a rady

Náklad na výrobu kuřecího vývaru můžeme snížit nakoupením celých kuřat a jejich vykostěním. Získáme tak kuřecí křídla, stehna a prsa a kuřecí skelet můžeme použít do vývaru s nulovým nákladem nebo libovolnou poměrnou částí z nákupní ceny celého kuřete. 

Pracovní postup

Příprava
  1. Kuřecí kosti naskládáme na plech a důkladně je potřeme rostlinným olejem. 
  2. Kosti dáme péct do konvektomatu nastaveného na 180°C, vlhkost nastavíme na 0%, aby docházelo k opékání suchým vzduchem, čas nastavíme na 60 minut.
  3. Když jsou kosti opečené dozlatova, vyndáme je z trouby a necháme je vychladnout.
  4. CCP - Opečené kosti,které necháváme vychladnout udržujeme při teplotě 60 °C maximálně po dobu 2 hodin. V případě, že kosti potřebujeme použít později, zchladíme je na 5 °C.
  5. Opečené kosti naskládáme do multifunkční pánve a zalijeme je studenou vodou.
  6. Multifunkční pánev nastavíme na vaření, teplotu nastavíme na 95°C a čas na 6 hodin.
  7. Vývar necháme po celou dobu vařit při teplotě 95°C.
  8. Zeleninu do vývaru zvanou mirepoix (cibule, mrkev, řapíkatý celer) nakrájíme na kostky velké 2 x 2 cm.
  9. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C a do pánve nalijeme rostlinný olej, který necháme zahřát.
  10. Do rozpáleného oleje vložíme mrkev a řapíkatý celer a necháme restovat 4 minuty.
  11. K restované mrkvi a řapíkatému celeru přidáme cibuli a restujeme dalších 6 minuty, nebo tak, aby byla zelenina rovnoměrne orestovaná dozlatova. 
  12. Ke konci restování přidáme do zeleniny rajčatový protlak, který také krátce orestujeme.
  13. Takto dozlatova orestovanou zeleninu s rajčatovým protlakem přidáme do vývaru a necháme vařit.
  14. V tuto chvíli do vývaru přidáme bobkový list, stonky petržele, černý pepř celý a tymián, vše svázané do plátýnka nebo v louhovacím košíku. Když vývar cedíme, můžeme vložit také volně.
  15. Když je vývar hotový, scedíme ho přes jemné síto a zchladíme v šokeru na 5°C.
  16. CCP - Vývar zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  17. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  18. CCP - Zmražený vývar skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde