Počet porcí: (velikost porce 435 g)
2500 g | Těstoviny špagety vařené |
600 g | Tuňák v olivovém oleji |
400 g | Cibule žlutá |
50 g | Česnek loupaný |
400 g | Rajčata čerstvá |
300 g | Olivy černé bez pecky |
30 g | Plocholistá petržel |
150 ml | Olej olivový |
500 ml | Rybí vývar světlý |
5 g | Sůl |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, rajčata nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Plocholistou petržel nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme na čtvrtiny.
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 20 minut a necháme rozehřát.
- Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a tan také necháme rozehřát.
- Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve cibuli, přibližně 5 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
- Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Cibuli s česnekem necháme restovat dalších 5 minut, opět bez barvy, vše je potřeba jen zesklovatět.
- Do změklé zeleniny přilijeme rybí vývar, který necháme krátce zredukovat, přibližně 2 minuty. Rybí vývar můžeme nahradit zeleninovým vývarem, nebo vodou. S rybím vývarem ale budou těstoviny chuťově výraznější.
- Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny s vývarem přidáme tuňáka i s olejem, nakrájená rajčata, olivy a necháme povařit 2 minuty.
- Do hotové směsi zeleniny a tuňáka přidáme uvařené špagety společně s nasekanou petrželí a důkladně promícháme a osolíme.
- HACCP pro přímý výdej
- CCP: Uvařené špagety s tuňákem udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 70 - 75 °C.