SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Špagety s tuňákem, zeleninou a olivami

Počet porcí: (velikost porce 435 g)

2500 g Těstoviny špagety vařené
600 g Tuňák v olivovém oleji
400 g Cibule žlutá
50 g Česnek loupaný
400 g Rajčata čerstvá
300 g Olivy černé bez pecky
30 g Plocholistá petržel
150 ml Olej olivový
500 ml Rybí vývar světlý
5 g Sůl

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Cibuli nakrájíme na nudličky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, rajčata nakrájíme na kostky 1 x 1 cm. Plocholistou petržel nakrájíme najemno. Olivy nakrájíme na čtvrtiny.
  2. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 170 °C, čas na 20 minut a necháme rozehřát.
  3. Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej a tan také necháme rozehřát.
  4. Do rozehřátého oleje dáme restovat nejdříve cibuli, přibližně 5 minuty. U zeleniny nechceme získat barvu, jen ji chceme zesklovatět.
  5. Teplotu snížíme na 160 °C a přidáme česnek. Cibuli s česnekem necháme restovat dalších 5 minut, opět bez barvy, vše je potřeba jen zesklovatět.
  6. Do změklé zeleniny přilijeme rybí vývar, který necháme krátce zredukovat, přibližně 2 minuty. Rybí vývar můžeme nahradit zeleninovým vývarem, nebo vodou. S rybím vývarem ale budou těstoviny chuťově výraznější.
  7. Teplotu snížíme na 140 °C a do zeleniny s vývarem přidáme tuňáka i s olejem, nakrájená rajčata, olivy a necháme povařit 2 minuty.
  8. Do hotové směsi zeleniny a tuňáka přidáme uvařené špagety společně s nasekanou petrželí a důkladně promícháme a osolíme.
  9. HACCP pro přímý výdej
  10. CCP: Uvařené špagety s tuňákem udržujeme při teplotě min 60 °C, ideálně při teplotě 70 - 75 °C.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde