SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Slávky na víně se zázvorem, feferonkou a tymiánem

Počet porcí: (velikost porce 500 g (slávky))

25 g Olej olivový
50 g Cibule žlutá
25 g Mrkev oranžová čerstvá (umytá)
25 g Řapíkatý celer
10 g Zázvor čerstvý
10 g Feferonka červená
10 g Česnek celý
100 g Bílé víno suché
200 g Tmavý zeleninový vývar - základní
500 g Mušle slávky
25 g Máslo
3 g Tymián čerstvý
10 g Plocholistá petržel
3 g Sůl
1 g Pepř černý mletý

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

 
  1. Slávky důkladně propláchneme v čerstvé studené vodě, rozbité slávky vyhodíme
  2. Slávky necháme stát několik minut při pokojové teplotě. Když na otevřené mušle poklepeme, měly by se pomalu zavřít. Mušle, které se nezavřou, vyhodíme
  3. Indukci nastavte na střední intenzitu (5 z 9) a nechte rozehřát hrnec s olivovým olejem, cca 2 minuty
  4. Do rozehřátého olivového oleje dejte restovat mrkev, řapíkatý celer a cibuli, cca 4 minuty, nechceme získat žádnou barvu
  5. Do orestované zeleniny přidáme zázvor, feferonku a česnek a nechám restovat další 2 minuty
  6. Do zeleniny přilijeme víno a necháme vyvařit alkohol, cca 2 minuty
  7. Pak přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu, necháme vařit 2 minuty
  8. Do horkého vývaru se zeleninou přidáme očištěné slávky a přiklopíme, necháme vařit 4 minuty pod pokličkou
  9. Sundáme pokličku, vypneme indukci, přidáme máslo, tymián a plocholistou petržel a promícháme.
  10. Máslo necháme rozpustit, dochutíme solí a pepřem, opět promícháme
  11. Servírujeme s čerstvým pečivem
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde