SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Sladký loupák (Martin Hanus)

Počet porcí: (velikost porce 90 g)

1000 g Pšeničná mouka hladká
120 g Cukr krupice
100 g Sádlo škvařené vepřové
60 g Droždí čerstvé
12 g Sůl
50 g Vejce
450 g Mléko plnotučné
1 ks Vaječné žloutky
80 G Mák modrý

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Sádlo necháme povolit při pokojové teplotě. Mléko by mělo být vlažné.
  2. Do nádoby na hnětení dáme mléko a 1 celé vejce (cca 50g).
  3. Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl) a až po jejich důkladném promíchání přidáme droždí. 
  4. Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience. 
  5. Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na středně nízkou rychlost necháme míchat po dobu 2 minuty.
  6. Teprve v tuto chvíli přidáme do těsta sádlo a dále mícháme dalších 8 minut.
  7. Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
  8. Vyzrálé těsto rozválíme válečkem na placku tlustou cca 0,5 cm a rozdělíme ji na 8 stejných trojúhelníků.
  9. Z trojúhelníků svineme loupáky.
  10. Loupáky umístíme s dostatečným rozestupem na pomaštěný plech nebo na plech s pečícím papírem a necháme je vykynout přikryté utěrkou, cca 30 - 40 minut.
  11. Po nakynutí potřeme loupáky vaječným žloutkem a posypeme mákem.
  12. Dáme péct do konvektomatu předehřátého na 180°C, čas nastavíme na 25 minut, vlhkost 100 % a vrtuli nastavíme na minimum a necháme péct do kaštanové barvy.
  13. Po upečení necháme loupáky zchladnout a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli. 
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde