SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Rajská omáčka s pečenými rajčaty, hovězí falešná svíčková

Počet porcí: (velikost porce 200 ml omáčka, 125 g maso)

200 ml Rostlinný olej (řepkový)
300 g Cibule žlutá
200 g Rajčatový protlak doppio
50 ml Bílý vinný ocet
50 g Cukr krupice
2000 ml Tmavý hovězí vývar
2 g Pepř černý celý
1 g Bobkový list
2 g Nové koření
300 g Rajčata čerstvá
1625 g Hovězí falešná svíčková
13 g Sůl

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Rajčata nakrájíme na kolečka tlustá cca 1 cm a naskládáme je na pečící plech potřený rotlinným olejem.
  2. Rajčata potřeme rostlinným olejem a lehce osolíme.
  3. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 160 °C, vlhkost na 80 %, čas na 30 minut.
  4. Rajčata dáme péct do zlatavé barvy na povrchu. Po opečení do zlatova vyndáme plech s rajčaty a připravíme si na přidání do omáčky.
  5. Maso svážeme řeznickým provázkem, aby lépe drželo tvar při opékání a při dušení.
  6. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180°C, čas na 10 minut a necháme rozehřát.
  7. Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
  8. Maso těsně před opékáním osolíme a vložíme do rozpálené pánve. Necháme opékat z každé strany dozlatova, celkem cca 6 minut.
  9. Po opečení masa dozlatova ze všech stran ho vyndáme z pánve.
  10. CCP - Opečené maso udržujeme při teplotě minimálně 60 °C a maximálně po dobu 2 hodin. V případě, že maso potřebujeme použít později, zchladíme ho na 5 °C.
  11. Multifunkční pánev necháme nastavenou na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
  12. Do pánve dle potřeby dolijeme rostlinný olej a ten necháme rozehřát.
  13. Do oleje, ve kterém jsme restovali maso přidáme cibuli a tu necháme restovat cca 4 minuty při 180 °C, v tuto chvíli se z cibule vypařuje voda.
  14. Teplotu snížíme na 170 °C a cibuli restujeme další 3 minuty.
  15. Teplotu snížíme na 160°C a restujeme další 3 monuty nebo do zlatavé barvy. Ve chvíli, kde je cibule orestovaná do zlatova, slijeme přebytečný olej.
  16. Teplotu pánve snížíme na 120 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 1 minutu.
  17. Do cibule s protlakem přidáme cukr a jen krátce zarestujeme, abychom cukr zkaramelizovali cca 1 minutu.
  18. Do cibule se zkaramelizovaným cukrem přilijeme bílý vinný ocet a ten necháme vyvařit, cca 1 minutu.
  19. Do takto připraveného základu nalijeme hovězí vývar, nebo vodu (když nemáme vývar), přidáme opečená rajčata, vše promícháme.
  20. Do základu omáčky přidáme orestované maso.
  21. Pánev necháme nastavenou na pečení, teplotu nastavíme na 85 °C, čas nastavíme na 8 hodin a omáčku necháme pomalu vařit při zaveném poklopu. Maso můžeme nechat dusit i déle, když necháváme vařit přes noc.
  22. Do sítka na bylinky dáme celý černý pepř, bobkový list a nové koření a ponoříme do omáčky.
  23. Po 8 hodinách z omáčky vyndáme maso, sítko na koření a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Omáčka se zahustí cibulí a přidanými rajčaty
  24. Omáčku dochutíme solí.
  25. Pro zchlazování a skladování
  26. Hotovou omáčku s masem necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  27. CCP - Omáčku a maso zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  28. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  29. CCP - Zmraženou omáčku a maso skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
  30. Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
  31. CCP - Omáčka a maso po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde