SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Quinoa základní

Počet porcí: (velikost porce 150 g)

410 g Quinoa bílá
1000 ml Voda
40 ml Rostlinný olej (řepkový)
140 g Cibule žlutá
15 g Česnek loupaný

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
  2. Quinou propláchneme ve vodě a necháme odkapat přebytečnou vodu.
  3. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 160 °C a čas na 15 minut a pánev necháme rozehřát.
  4. Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
  5. Do rozehřátého oleje přidáme cibuli a necháme zesklovatět, pravidelně mícháme. Zesklovatění cibule bude trvat přibližně 5 - 10 minut dle velikosti pánve a množství cibule.
  6. Do cibule v polovině jejího restování přidáme česnek, který také necháme jen zesklovatět, neměl by získat žádnou barvu.
  7. Teplotu pánve snížíme na 150 °C a přidáme propláchlou a odkapanou quinou, kterou necháme 5 minut restovat za stálého promíchávání.
  8. Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 15 minut a orestovanou quinou s cibulí a česnekem zalijeme studenou vodou, kterou osolíme.
  9. Po 15 minutách mírného vaření nebo když quinoa absorbovala většinu tekutiny pánev vypneme, přiklopíme víko pánve a quinou necháme odpočinout.
  10. HACCP - Pro zchlazování a skladování
  11. Hotovou quinou necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  12. CCP - Quinou zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  13. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  14. Přímý výdej teplé quinoi po uvaření (bez kroku zchlazování)
  15. CCP - Quinoa po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 °C) maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde