Počet porcí: (velikost porce 150 g)
410 g | Quinoa bílá |
1000 ml | Voda |
40 ml | Rostlinný olej (řepkový) |
140 g | Cibule žlutá |
15 g | Česnek loupaný |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky 0,5 x 0,5 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
- Quinou propláchneme ve vodě a necháme odkapat přebytečnou vodu.
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 160 °C a čas na 15 minut a pánev necháme rozehřát.
- Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
- Do rozehřátého oleje přidáme cibuli a necháme zesklovatět, pravidelně mícháme. Zesklovatění cibule bude trvat přibližně 5 - 10 minut dle velikosti pánve a množství cibule.
- Do cibule v polovině jejího restování přidáme česnek, který také necháme jen zesklovatět, neměl by získat žádnou barvu.
- Teplotu pánve snížíme na 150 °C a přidáme propláchlou a odkapanou quinou, kterou necháme 5 minut restovat za stálého promíchávání.
- Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 15 minut a orestovanou quinou s cibulí a česnekem zalijeme studenou vodou, kterou osolíme.
- Po 15 minutách mírného vaření nebo když quinoa absorbovala většinu tekutiny pánev vypneme, přiklopíme víko pánve a quinou necháme odpočinout.
- HACCP - Pro zchlazování a skladování
- Hotovou quinou necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
- CCP - Quinou zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
- CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
- Přímý výdej teplé quinoi po uvaření (bez kroku zchlazování)
- CCP - Quinoa po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více (ideálně 70 °C) maximálně 4 hodiny.