SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Prvorepublikový dalamánek

Počet porcí: (velikost porce 110 g)

700 g Pšeničná mouka hladká
300 g Žitná mouka chlebová hladká
12 g Ocet kvasný
10 g Sůl
15 g Droždí čerstvé
2 g Kmín celý
4 g Fenykl celý
325 g Voda
20 g Žitná mouka chlebová hladká
20 g Fenykl celý
10 g Sůl vločková

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Nejdříve přesně navážíme všechny suroviny.
  2. Celý fenykl (první množství v receptu) nadrtíme v hmoždíři.
  3. Celý fenykl (druhé množství v receptu) smícháme s vločkovou solí (tuto směs později použijeme na posyp vytvarovaného dalamánku, společně s žitnou moukou).
  4. Do nádoby na hnětení dáme tekuté ingredience, tedy vodu a kvasný ocet.
  5. Smícháme suché ingredience (mouka pšeničná, mouka žitná, sůl, kmín a drcený fenykl), promícháme a až na závěr přidáme droždí. 
  6. Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience, tedy na vodu s octem. 
  7. Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na střední rychlost necháme míchat po dobu 10 minut.
  8. Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
  9. Těsto na pomoučněném válu zpracujeme do tvaru bagety a naporcujeme na stejné díly, váha jednoho dalamánku je 110 g.
  10. Jednotlivé porce dalamánku zkulíme do bochánků, ze kterých vytvarujeme dalamánky, které obalíme v žitné mouce.
  11. Vytvarované dalamánky dáme na plech pomoučněný žitnou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 45 minut nakynout.
  12. Po kynutí dalamánky posypeme pomocí síta žitnou moukou a podélně nařízneme. Do řezu nasypeme směs celého fenyklu a vločkové soli.
  13. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 250 °C, čas na 5 minut, rychlost ventilátoru snížíme na minimum a necháme předehřát. Po předehřátí nastříkáme do komory konvektomatu vodu, abychom vytvořili páru.
  14. Dalamánky na plechu vložíme do konvektomatu a necháme péct.
  15. Po 5ti minutách otevřeme dveře konvektomatu a necháme vyvětrat vzniklou páru. Teplotu nastavíme na 180 °C, čas na 12 minut, rychlost ventilátoru necháme na minimum a dalamánky necháme dopéct.
  16. Po upečení dalamánky vyndáme z konvektomatu a nechýme je vychladnout na mřížce.
  17. Skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde