SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Opečené kuřecí prso a stehno s kůží

Počet porcí: (velikost porce 165g)

660 g Kuře celé chlazené
60 ml Rostlinný olej (řepkový)
4 g Sůl

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

 
  1. Celé chlazené kuře vykostíme tak, abychom získali kuřecí prsa s kůží (bez panenky) a vykostěná kuřecí stehna s kůží.
  2. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180 °C, čas na 16 minut a necháme předehřát.
  3. Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
  4. Kuřecí prsa a stena potřeme rostlinným olejem a osolíme.
  5. Kuřecí prsa a stehna vložíme kůží dolů do rozehřáté pánve a necháme opékat, cca 12 minut, výsledný čas závisí na velikosti prsou a stehen.
  6. Mezitím nastavíme konvektomat na opékání, teplotu na 75 °C, čas ná stálý provoz, vlhkost na 50% a ventilátor necháme nastavený na plnou rychlost.
  7. Ve chvíli kdy jsou prsa i stehna opečená do zlatova, otočíme je a necháme opéct také z druhé strany, cca 4 minuty.
  8. Prsa i stehna vyndáme z multifunkční pánve a přendáme je kůží nahoru do konvektomatu, ideálně na mřížku, aby pod nimi mohl cirkulovat horký vzduch.
  9. Prsa i stehna necháme dojít v konvektomatu při teplotě 75 °C alespoň po dobu dalších 30 minut.
  10. Prsa i stehna udržujeme v konvektomatu při teplotě 70 °C v průběhu výdeje, maximálně ale 4 hodiny.
  11. Prsa i stehna zůstanou krásně šťavnatá.
  12. Zbylý skelet s kostí ze stehen, křídla a odřezky (váha z jednoho kuřete 1,3 kg bude cca 570g) použijeme na kuřecí vývar.
  13. Kuřecí panenky (1 ks = cca 35 g) použijeme na přípravu dalšího jídla dle potřeby.
  14. CCP - vnitřní teplota kuřecího masa musí být minimálně 74 °C po dobu alespoň 15 vteřin.
  15. CCP - kuřecí maso udržujeme při teplotě 70 °C po dobu maximálně 4 hodin.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde