Počet porcí: (velikost porce 165g)
660 g | Kuře celé chlazené |
60 ml | Rostlinný olej (řepkový) |
4 g | Sůl |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
- Celé chlazené kuře vykostíme tak, abychom získali kuřecí prsa s kůží (bez panenky) a vykostěná kuřecí stehna s kůží.
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180 °C, čas na 16 minut a necháme předehřát.
- Do pánve nalijeme rostlinný olej a ten také necháme zahřát.
- Kuřecí prsa a stena potřeme rostlinným olejem a osolíme.
- Kuřecí prsa a stehna vložíme kůží dolů do rozehřáté pánve a necháme opékat, cca 12 minut, výsledný čas závisí na velikosti prsou a stehen.
- Mezitím nastavíme konvektomat na opékání, teplotu na 75 °C, čas ná stálý provoz, vlhkost na 50% a ventilátor necháme nastavený na plnou rychlost.
- Ve chvíli kdy jsou prsa i stehna opečená do zlatova, otočíme je a necháme opéct také z druhé strany, cca 4 minuty.
- Prsa i stehna vyndáme z multifunkční pánve a přendáme je kůží nahoru do konvektomatu, ideálně na mřížku, aby pod nimi mohl cirkulovat horký vzduch.
- Prsa i stehna necháme dojít v konvektomatu při teplotě 75 °C alespoň po dobu dalších 30 minut.
- Prsa i stehna udržujeme v konvektomatu při teplotě 70 °C v průběhu výdeje, maximálně ale 4 hodiny.
- Prsa i stehna zůstanou krásně šťavnatá.
- Zbylý skelet s kostí ze stehen, křídla a odřezky (váha z jednoho kuřete 1,3 kg bude cca 570g) použijeme na kuřecí vývar.
- Kuřecí panenky (1 ks = cca 35 g) použijeme na přípravu dalšího jídla dle potřeby.
- CCP - vnitřní teplota kuřecího masa musí být minimálně 74 °C po dobu alespoň 15 vteřin.
- CCP - kuřecí maso udržujeme při teplotě 70 °C po dobu maximálně 4 hodin.