SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Omáčka na paprice - zeleninová

Počet porcí: (velikost porce 200)

900 g Rajčata čerstvá
900 g Paprika červená čerstvá
200 ml Rostlinný olej (řepkový)
500 g Cibule žlutá
50 g Rajčatový protlak doppio
60 g Paprika červená mletá Wiberg
300 g Brambora moučná C
3 L Tmavý zeleninový vývar - základní
25 g Sůl

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

 
  1. Rajčata nakrájíme na kolečka tlustá 1,5 cm, naskládáme je na nepřilnavý plech nebo na plech s pečícím papírem a potřeme je rostlinným olejem.
  2. Červenou papriku necháme celou, také ji potřeme rostlinným olejem a naskládáme ji na plech.
  3. Na potření zeleniny olejem použijeme 1/4 celkového množství oleje v receptu.
  4. Konvektomat nastavíme na horký vzduch, teplotu nastavíme na 180°C, rychlost ventilátoru necháme na plnou rychlost, vlhkost nastavíme na 100%, čas nastavíme na 40 minut a necháme předehřát.
  5. Když je konvektomat předehřátý vložíme do něj plechy s rajčaty a z červenou paprikou a necháme opékat.
  6. Po 30 minutách vyndáme opečená rajčata, která by měla mít zlatavou barvu. Červenou papriku necháme dále opékat.
  7. Když vyprší nastavený čas 40 minut, vyndáme také opečenou červenou papriku. Slupka papriky by měla být opečená do tmavší barvy. Slupku budeme sundavat.
  8. Horkou opečenou papriku přendáme do gastro nádoby a zavřeme víkem, nebo přes ni přetáhneme potravinářskou folii, aby se paprika zapařila, cca 20 minut. Díky tomu bude snadnější sundat opečenou slupku.
  9. Z vychladlé papriky vyndáme jadřinec a sundáme opečenou slupku. Dužinu papriky nakrájíme na kostky 1,5 x 1,5 cm. Šťávu ze zapařené papriky přecedíme a později přidáme do omáčky. Je plná intenzivní chuti a omáčce přidá výraznou chuť.
  10. Brambory oloupeme nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a dáme do gastro nádoby se studenou vodou.
  11. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180°C, čas na 13 minut a necháme předehřát.
  12. Do pánve nalijeme rostlinný olej (3/4 celkového množství z receptu, další 1/4 jsme použili na potření opékaných rajčat a papriky) a necháme předehřát.
  13. Do rozehřátého oleje přidáme cibuli a necháme restovat 3 minuty na 180°C, pak teplotu snížíme na 170°C a restujeme další 4 minuty, teplotu snížíme na 160°C a restujeme dozlatova další 4 minuty. Nastavení časů restování při různých teplotách se může lišit dle množství restované cibule a velikosti a výkonu multifunkční pánve. Obecně se ale držíme pravidla, že v první fázi při teplotě 180°C z cibule odpařujeme vodu. Ve chvíli, kdy cibule začíná získávat barvu, teplotu snižujeme a postupně restujeme dozlatova. 
  14. Teplotu pánve necháme nastavenou na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, další 2 minuty.
  15. Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin.
  16. Do základu nalijeme zeleninový vývar, přidáme nakrájená opečená rajčata, nakrájenou opečenou červenou papriku, moučnou bramboru a vše promícháme.
  17. Teplotu pánve snížíme na 100 °C, čas nastavíme na 60 minut, zavřeme víko pánve a omáčku necháme vařit.
  18. Když je omáčka provařená, rozmixujeme ji do hladka a dochutíme solí.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde