SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Omáčka na paprice - zahuštěná jíškou

Počet porcí: (velikost porce 200 ml)

290 g Rostlinný olej (řepkový)
1000 g Cibule žlutá
130 g Paprika červená mletá Wiberg
80 g Rajčatový protlak doppio
7000 g Tmavý kuřecí vývar
700 g Tmavá jíška
500 g Smetana ke šlehání 33 %
50 g Sůl

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu na 180°C a necháme rozehřát.
  2. Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
  3. Do oleje přidáme cibuli a necháme restovat 3 minuty na 180°C, pak teplotu snížíme na 170°C a restujeme další 4 minuty, teplotu snížíme na 160°C a restujeme dozlatova další 4 minuty. Nastavení časů restování při různých teplotách se může lišit dle množství restované cibule a velikosti a výkonu multifunkční pánve. Obecně se ale držíme pravidla, že v první fázi při teplotě 180°C z cibule odpařujeme vodu. Ve chvíli, kdy cibule začíná získávat barvu, teplotu snižujeme a postupně restujeme dozlatova. 
  4. Teplotu pánve necháme nastavenou na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 2 minuty
  5. Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin
  6. Do základu nalijeme kuřecí vývar a vše promícháme
  7. Teplotu pánve snízíme na 100 °C a omáčku necháme vařit.
  8. Do omáčky přidáme vychladlou tmavou jíšku a důkladně promícháme, omáčku necháme vařit minimálně dalších 40 minut, aby se jíška provařila
  9. Omáčku rozmixujeme dohladka. 
  10. Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.
  11. Omáčku dochutíme solí.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde