Počet porcí: (velikost porce 200 ml)
290 g | Rostlinný olej (řepkový) |
1000 g | Cibule žlutá |
130 g | Paprika červená mletá Wiberg |
80 g | Rajčatový protlak doppio |
7000 g | Tmavý kuřecí vývar |
700 g | Tmavá jíška |
500 g | Smetana ke šlehání 33 % |
50 g | Sůl |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání a teplotu na 180°C a necháme rozehřát.
- Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
- Do oleje přidáme cibuli a necháme restovat 3 minuty na 180°C, pak teplotu snížíme na 170°C a restujeme další 4 minuty, teplotu snížíme na 160°C a restujeme dozlatova další 4 minuty. Nastavení časů restování při různých teplotách se může lišit dle množství restované cibule a velikosti a výkonu multifunkční pánve. Obecně se ale držíme pravidla, že v první fázi při teplotě 180°C z cibule odpařujeme vodu. Ve chvíli, kdy cibule začíná získávat barvu, teplotu snižujeme a postupně restujeme dozlatova.
- Teplotu pánve necháme nastavenou na 160 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 2 minuty
- Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin
- Do základu nalijeme kuřecí vývar a vše promícháme
- Teplotu pánve snízíme na 100 °C a omáčku necháme vařit.
- Do omáčky přidáme vychladlou tmavou jíšku a důkladně promícháme, omáčku necháme vařit minimálně dalších 40 minut, aby se jíška provařila
- Omáčku rozmixujeme dohladka.
- Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.
- Omáčku dochutíme solí.