SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Omáčka na paprice - s pečenou paprikou a rajčetem

Počet porcí: (velikost porce 200 ml)

290 g Rostlinný olej (řepkový)
1000 g Cibule žlutá
130 g Paprika sladká Rubino Wiberg
80 g Rajčatový protlak doppio
7 L Tmavý kuřecí vývar
1000 g Paprika červená čerstvá
1000 g Rajčata čerstvá
1000 ml Smetana ke šlehání 33 %
50 g Sůl

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 180 °C, vlhkost na 80 %, čas na 30 minut.
  2. Na pečící plech naskládáme červenou papriku nakrájenou na obdélníky a její povrch potřeme tenkou vrstvou řepkového rostlinného oleje.
  3. Na další pečící plech naskládáme rajčata nakrájená na 1 cm silná kolečka, povrch opět potřeme tenkou vrstvou řepkového rostlinného oleje.
  4. Papriku a rajčata dáme péct do zlatavé barvy na povrchu. Po opečení do zlatova vyndáme plechy s rajčaty a paprikou a připravíme si na přidání do omáčky.
  5. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180°C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
  6. Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
  7. Do oleje přidáme cibuli a tu necháme restovat cca 4 minuty při 180 °C, v tuto chvíli se z cibule vypařuje voda.
  8. Teplotu snížíme na 170 °C a cibuli restujeme další 3 minuty.
  9. Teplotu snížíme na 160°C a restujeme další 3 monuty nebo do zlatavé barvy. Ve chvíli, kde je cibule orestovaná do zlatova, slijeme přebytečný olej.
  10. Teplotu pánve snížíme na 120 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 1 minutu.
  11. Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin.
  12. Do základu nalijeme kuřecí vývar, přidáme opečenou papriku a rajčata a vše promícháme.
  13. Pánev necháme nastavenou na pečení, teplotu nastavíme na 100 °C, čas nastavíme na 30 minut a omáčku necháme vařit.
  14. Po provaření omáčky se zeleninou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
  15. Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.
  16. Omáčku dochutíme solí.
  17. Pro zchlazování a skladování
  18. Hotovou omáčku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  19. CCP - Omáčku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  20. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  21. CCP - Zmraženou omáčku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
  22. Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
  23. CCP - Omáčka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde