Počet porcí: (velikost porce 200 ml)
290 g | Rostlinný olej (řepkový) |
1000 g | Cibule žlutá |
130 g | Paprika sladká Rubino Wiberg |
80 g | Rajčatový protlak doppio |
7 L | Tmavý kuřecí vývar |
1000 g | Paprika červená čerstvá |
1000 g | Rajčata čerstvá |
1000 ml | Smetana ke šlehání 33 % |
50 g | Sůl |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 180 °C, vlhkost na 80 %, čas na 30 minut.
- Na pečící plech naskládáme červenou papriku nakrájenou na obdélníky a její povrch potřeme tenkou vrstvou řepkového rostlinného oleje.
- Na další pečící plech naskládáme rajčata nakrájená na 1 cm silná kolečka, povrch opět potřeme tenkou vrstvou řepkového rostlinného oleje.
- Papriku a rajčata dáme péct do zlatavé barvy na povrchu. Po opečení do zlatova vyndáme plechy s rajčaty a paprikou a připravíme si na přidání do omáčky.
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu na 180°C, čas na 15 minut a necháme rozehřát.
- Do pánve nalijeme olej a ten necháme rozehřát.
- Do oleje přidáme cibuli a tu necháme restovat cca 4 minuty při 180 °C, v tuto chvíli se z cibule vypařuje voda.
- Teplotu snížíme na 170 °C a cibuli restujeme další 3 minuty.
- Teplotu snížíme na 160°C a restujeme další 3 monuty nebo do zlatavé barvy. Ve chvíli, kde je cibule orestovaná do zlatova, slijeme přebytečný olej.
- Teplotu pánve snížíme na 120 °C a přidáme rajčatový protlak, který necháme zarestovat, cca 1 minutu.
- Do cibule s protlakem přidáme mletou papriku a jen krátce zarestujeme, cca 30 vteřin.
- Do základu nalijeme kuřecí vývar, přidáme opečenou papriku a rajčata a vše promícháme.
- Pánev necháme nastavenou na pečení, teplotu nastavíme na 100 °C, čas nastavíme na 30 minut a omáčku necháme vařit.
- Po provaření omáčky se zeleninou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
- Do provařené omáčky přilijeme smetanu, promícháme a pánev vypneme.
- Omáčku dochutíme solí.
- Pro zchlazování a skladování
- Hotovou omáčku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
- CCP - Omáčku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
- CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
- CCP - Zmraženou omáčku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
- Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
- CCP - Omáčka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.