SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Krém z opečeného květáku

Počet porcí: (velikost porce 200 ml)

4 kg Květák bílý čerstvý
500 g Cibule žlutá
1000 g Brambory moučné C
500 ml Rostlinný olej (řepkový)
190 g Česnek konfitovaný
1000 ml Smetana ke šlehání 33 %
50 g Sůl
9 L Voda

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Tipy & rady

Trikem při přípravě této polévky je restování květáku, při kterém dochází ke zkaramelizování jeho přirozených cukrů, což polévce dodá nejen výraznou chuť, ale také tmavší barvu. Dalším trikem je přidání cibule orestované dozlatova a konfitovaného česneku, obě tyto ingredience přidají polévce výraznější a jemnější chuť. Pro zjemnění a chuť je dále možné přidat smetanu.

PRACOVNÍ POSTUP
  1. Květák nakrájíme na menší kousky 2 x 2 cm.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky cca 3 x 3 cm.
  3. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 170°C, přilijeme dostatečné množství rostlinného oleje, aby půlka kousku květáku byla ponořená a necháme zahřát.
  4. Do zahřátého oleje dáme opékat květák nakrájený na menší kousky 2 x 2 cm.
  5. Květák promícháváme, aby se opékal rovnoměrně dokud nezíská zlatavou barvu, to bude trvat 15 minut.
  6. Ve chvíli, kdy je květák opečený dozlatova, vypneme pánev a vyndáme květák z pánve.
  7. Do oleje, ve kterém jsme restovali květák přidáme cibuli a tu necháme restovat cca 4 minuty při 180 °C, v tuto chvíli se z cibule vypařuje voda.
  8. Teplotu snížíme na 170 °C a cibuli restujeme další 3 minuty.
  9. Teplotu snížíme na 160°C a restujeme další 3 minuty nebo do zlatavé barvy. Ve chvíli, kde je cibule orestovaná do zlatova, slijeme přebytečný olej.
  10. Do multifunkční pánve s orestovanou cibulí vrátíme orestovaný květák a nalijeme 9 litrů vody a promícháme.
  11. Multifunkční pánev nastavíme na vaření, teplotu na 99°C, čas na 45 minut a polévku necháme vařit.
  12. Ve chvíli, kdy je květáková polévka uvařená a brambory jsou měkké, přilijeme smetanu a teplotu nastavíme na 70°C.
  13. Na závěr polévku dobře rozmixujeme tyčovým mixérem přímo v multifunkční pánvi a dochutíme solí.
  14. Konzistence polévky by měla být krémová a hladká.
  15. Pro zchlazování a skladování
  16. Hotovou polévku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  17. CCP - Polévku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  18. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  19. CCP - Zmraženou polévku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
  20. Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
  21. CCP - Polévka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde