Počet porcí: (velikost porce 120 g)
1000 g | Pšeničná mouka hladká |
100 g | Máslo |
40 g | Cukr krupice |
42 g | Droždí čerstvé |
21 g | Sůl |
3 ks | Vejce |
447 g | Mléko plnotučné |
133 g | Teplá voda |
3 ks | Vaječný žloutek |
15 g | Sezamové semínko bílé |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Do nádoby na hnětení dáme mléko, povolené máslo, 3 celá vejce (cca 150g) a teplou vodu (35°C).
- Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl) a až po jejich důkladném promíchání přidáme droždí.
- Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience.
- Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na středně nízkou rychlost necháme míchat po dobu 10 minut.
- Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 30 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
- Z těsta naporcujeme 130g porce a vyválíme z nich jednotlivé bochánky.
- Bochánky poklademe na plech s pečícím papírem nebo s odlučovačem a s dostatečnými odstupy necháme nakynout při pokojové teplotě.
- Po nakynutí potřeme bochánky vaječným žloutkem a případně můžeme posypat sezamovým semínkem.
- Dáme péct do konvektomatu předehřátého na 180°C, čas nastavíme na 25 minut, vlhkost 100 % a vrtuli nastavíme na minimum a necháme péct dozlatova.
- Po upečení necháme housky zchladnout a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.