SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Curry zeleninové s cizrnou

Počet porcí: (velikost porce 200 g)

100 g Rostlinný olej (řepkový)
200 g Šalotka
60 g Česnek celý
50 g Zázvor čerstvý
300 g Mrkev oranžová čerstvá
250 g Parika červená čerstvá
200 g Cizrna ve slaném nálevu
200 g Zelí hlávkové bílé čerstvé
150 g Brokolice čerstvá
20 g Kurkuma mletá Wiberg
350 g Rajčata čerstvá
20 g Koriandr čerstvý
80 g Rybí omáčka squid
500 g Kokosové mléko

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Multifunční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180 °C, čas na 20 minut a necháme rozehřát.
  2. Přidáme rostlinný olej, který také necháme rozehřát.
  3. Do pánve s rozehřátým olejem přidáme šalotku a zázvor a necháme zesklovatět, cca 3 minuty.
  4. Do pánve k šalotce a zázvoru přidáme mrkev, papriku, cizrnu, hlávkové zelí a brokolice, dobře promícháme a necháme restovat další cca 3 minuty.
  5. Teplotu snížíme na 160 °C a zeleninový základ posypeme kurkumou a necháme krátce zarestovat, cca 1 minutu.
  6. Přidáme rajčata nakrájená na kostky 1 x 1 cm a nasekaný čerstvý koriandr a vše promícháme, restujeme další 1 minutu.
  7. Přilijeme rybí omáčku a kokosové mlékiu a vše důkladně promícháme, cca 30 vteřin.
  8. Teplotu snížíme na 100 °C a vše necháme provařit 5 - 10 minut do krémové konzistence.
  9. KKB - TEPLÉ UDRŽOVÁNÍ
  10. KKB - Curry po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ho udržujeme při teplotě 70 °C a více maximálně 4 hodiny.
  11. KKB - ZCHLAZOVÁNÍ A SKLADOVÁNÍ
  12. KKB - Curry zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  13. KKB - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  14. KKB - Zmražené curry skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde