Počet porcí: (velikost porce 200 g)
100 g | Rostlinný olej (řepkový) |
200 g | Šalotka |
60 g | Česnek celý |
50 g | Zázvor čerstvý |
300 g | Mrkev oranžová čerstvá |
250 g | Parika červená čerstvá |
200 g | Cizrna ve slaném nálevu |
200 g | Zelí hlávkové bílé čerstvé |
150 g | Brokolice čerstvá |
20 g | Kurkuma mletá Wiberg |
350 g | Rajčata čerstvá |
20 g | Koriandr čerstvý |
80 g | Rybí omáčka squid |
500 g | Kokosové mléko |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Multifunční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180 °C, čas na 20 minut a necháme rozehřát.
- Přidáme rostlinný olej, který také necháme rozehřát.
- Do pánve s rozehřátým olejem přidáme šalotku a zázvor a necháme zesklovatět, cca 3 minuty.
- Do pánve k šalotce a zázvoru přidáme mrkev, papriku, cizrnu, hlávkové zelí a brokolice, dobře promícháme a necháme restovat další cca 3 minuty.
- Teplotu snížíme na 160 °C a zeleninový základ posypeme kurkumou a necháme krátce zarestovat, cca 1 minutu.
- Přidáme rajčata nakrájená na kostky 1 x 1 cm a nasekaný čerstvý koriandr a vše promícháme, restujeme další 1 minutu.
- Přilijeme rybí omáčku a kokosové mlékiu a vše důkladně promícháme, cca 30 vteřin.
- Teplotu snížíme na 100 °C a vše necháme provařit 5 - 10 minut do krémové konzistence.
- KKB - TEPLÉ UDRŽOVÁNÍ
- KKB - Curry po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ho udržujeme při teplotě 70 °C a více maximálně 4 hodiny.
- KKB - ZCHLAZOVÁNÍ A SKLADOVÁNÍ
- KKB - Curry zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
- KKB - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
- KKB - Zmražené curry skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.