Počet porcí: (velikost porce 250 ml)
300 ml | Rostlinný olej (řepkový) |
1000 g | Cibule žlutá |
300 g | Slanina |
150 g | Česnek loupaný |
800 g | Mrkev oranžová čerstvá |
800 g | Brambora moučná C |
2000 g | Čočka červená neloupaná Probio vařená |
80 g | Rajčatový protlak doppio |
40 g | Paprika sladká Rubino Wiberg |
10 L | Tmavý zeleninový vývar - základní |
40 g | Sůl |
10 g | Pepř černý celý |
10 g | Majoránka sušená |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
- Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, čas na 30 minut a necháme předehřát.
- Do pánve nalijeme rostlinný olej, který také necháme předehřát.
- Gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
- Ve chvíli, kdy je pánev rozehřátá, přidáme gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory a necháme restovat do lehce zlatavé barvy, cca 5 minut.
- K restované zelenině a slanině přidáme česnek a necháme restovat další 2 minuty.
- Teplotu pánve snížíme na 160 °C, přidáme čočku belugu, rajčatový protlak a sladkou papriku a restujeme další 1 minutu.
- Teplotu pánve snížíme na 100 °C a celý orestovaný základ zalijeme tmavým zeleninovým vývarem.
- Polévku necháme vařit 20 minut, aby změkly brambory a čočka v propojily se veškeré chutě polévky.
- Na závěr do polévky přidáme sušenou majoránku a promícháme.
- Hotovou polévku můžeme servírovat jak je, nebo můžeme rozmixovat dohladka ponorným mixérem, abychom získali jemný krém.
- Polévku dochutíme solí a pepřem.
- Pro zchlazování a skladování
- Hotovou polévku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
- CCP - Polévku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
- CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
- CCP - Zmraženou polévku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
- Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
- CCP - Polévka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.