SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Čočková polévka (čočka červená)

Počet porcí: (velikost porce 250 ml)

300 ml Rostlinný olej (řepkový)
1000 g Cibule žlutá
300 g Slanina
150 g Česnek loupaný
800 g Mrkev oranžová čerstvá
800 g Brambora moučná C
2000 g Čočka červená neloupaná Probio vařená
80 g Rajčatový protlak doppio
40 g Paprika sladká Rubino Wiberg
10 L Tmavý zeleninový vývar - základní
40 g Sůl
10 g Pepř černý celý
10 g Majoránka sušená

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

 
  1. Multifunkční pánev nastavíme na opékání, teplotu nastavíme na 180°C, čas na 30 minut a necháme předehřát.
  2. Do pánve nalijeme rostlinný olej, který také necháme předehřát.
  3. Gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory nakrájíme na kostičky 1 x 1 cm. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
  4. Ve chvíli, kdy je pánev rozehřátá, přidáme gazdovskou slaninu, cibuli, mrkev a brambory a necháme restovat do lehce zlatavé barvy, cca 5 minut.
  5. K restované zelenině a slanině přidáme česnek a necháme restovat další 2 minuty.
  6. Teplotu pánve snížíme na 160 °C, přidáme čočku belugu, rajčatový protlak a sladkou papriku a restujeme další 1 minutu.
  7. Teplotu pánve snížíme na 100 °C a celý orestovaný základ zalijeme tmavým zeleninovým vývarem.
  8. Polévku necháme vařit 20 minut, aby změkly brambory a čočka v propojily se veškeré chutě polévky.
  9. Na závěr do polévky přidáme sušenou majoránku a promícháme.
  10. Hotovou polévku můžeme servírovat jak je, nebo můžeme rozmixovat dohladka ponorným mixérem, abychom získali jemný krém.
  11. Polévku dochutíme solí a pepřem.
  12. Pro zchlazování a skladování
  13. Hotovou polévku necháme vychladnout. Skladujeme v lednici při 4°C.
  14. CCP - Polévku zchladíme na 21 °C do maximálně 2 hodin, dále na 5 °C do dalších maximálně 4 hodin.
  15. CCP - Skladujeme v lednici při teplotě maximálně 5 °C po dobu 3 dnů.
  16. CCP - Zmraženou polévku skladujeme při teplotě -18 °C po dobu 6 měsíců.
  17. Přímý výdej teplé polévky po uvaření (bez kroku zchlazování)
  18. CCP - Polévka po uvaření nesmí klesnout pod teplotu 60 °C a při výdeji ji udržujeme při teplotě 60 °C a více maximálně 4 hodiny.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde