SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Celozrnný knedlíček do polévky s rybou

Počet porcí: (velikost porce 30g)

500 g Toastový chléb - celozrnný
2 ks Vejce L
200 ml Mléko polotučné
50 g Kopr čerstvý
150 g Treska aljašská filé mražené

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

 
  1. Zmražené filé z tresky naskládáme na děrovanou GN, pod kterou umístíme plnou GN, aby do ní odkapávala přebytečná tekutina z rozmrazované ryby.
  2. GN se zmraženou treskou dáme do lednice (5 °C) a nechám postupně rozmrznout, cca 14-18 hodin.
  3. Rozmrazenou rybu nakrájíme najemno.
  4. Celozrnný toastový chléb nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a naskládáme na pečící plech.
  5. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 140 °C, vlhkost na 0 %, čas na 30 minut a necháme předehřát.
  6. Toastový chléb necháme vysušit.
  7. Plocholistou petržel nakrájíme na jemno.
  8. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s mlékem. Bílek vyšleháme v řidký sníh.
  9. Vysušený celozrnný chléb smícháme se žloutky s mlékem a s vyšlehanými bílky. Přidáme nakrájený kopr a rybu nakrájenou na jemno.
  10. Hotovou směs promícháme a necháme stát cca 30 minut.
  11. Z hotové odstáté směsi vytvarujeme knedlíčky o velikosti golfového míčku.
  12. Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 100 °C, intenzitu páry na střední nastavení, čas na 25 minut a necháme předehřát.
  13. Hotové knedlíčky vložíme do předehřátého konvektomatu a necháme vařit na páře.
  14. Hotové knedlíčky necháme vychladnout na 5°C, nebo udržujeme pro výdej na páře při 70 °C a více.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde