SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Celozrnný karlovarský knedlík s pohankou

Počet porcí: (velikost porce 150)

500 g Toastový chléb - celozrnný
2 ks Vejce L
200 ml Mléko polotučné
50 g Plocholistá petržel
150 g Pohanka kroupa Probio

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

 
  1. Naměříme stejné objemové množství pohanky a vody.
  2. Pohanku namočíme do studené vody a necháme namočenou 1 hodinu. Pak zcedíme.
  3. Namočenou pohanku smícháme s naměřeným množstvím vody a přivedeme k varu. Necháme vařit cca 5 minut.
  4. Vypneme var, pohanku přiklopíme a necháme stát přiklopenou 45 minut.
  5. Celozrnný toastový chléb nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a naskládáme na pečící plech.
  6. Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 140 °C, vlhkost na 0 %, čas na 30 minut a necháme předehřát.
  7. Toastový chléb necháme vysušit.
  8. Plocholistou petržel nakrájíme na jemno.
  9. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s mlékem. Bílek vyšleháme v řidký sníh.
  10. Vysušený celozrnný chléb smícháme se žloutky s mlékem a s vyšlehanými bílky. Přidáme nakrájenou plocholistou petržel a uvařenou pohanku.
  11. Hotovou směs promícháme a necháme stát cca 30 minut.
  12. Z hotové odstáté směsi vytvarujeme knedlíky o průměru cca 7 cm pomocí potravinářské folie.
  13. Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 100 °C, intenzitu páry na střední nastavení, čas na 35 minut a necháme předehřát.
  14. Hotové knedlíky vložíme do předehřátého konvektomatu a necháme vařit na páře.
  15. Hotové knedlíky vybalíme z potravinářské folie a necháme vychladnout na 5°C, nebo udržujeme pro výdej na páře při 70 °C a více.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde