Počet porcí: (velikost porce 150)
500 g | Toastový chléb - celozrnný |
2 ks | Vejce L |
200 ml | Mléko polotučné |
50 g | Plocholistá petržel |
150 g | Pohanka kroupa Probio |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
- Naměříme stejné objemové množství pohanky a vody.
- Pohanku namočíme do studené vody a necháme namočenou 1 hodinu. Pak zcedíme.
- Namočenou pohanku smícháme s naměřeným množstvím vody a přivedeme k varu. Necháme vařit cca 5 minut.
- Vypneme var, pohanku přiklopíme a necháme stát přiklopenou 45 minut.
- Celozrnný toastový chléb nakrájíme na kostky 2 x 2 cm a naskládáme na pečící plech.
- Konvektomat nastavíme na pečení, teplotu na 140 °C, vlhkost na 0 %, čas na 30 minut a necháme předehřát.
- Toastový chléb necháme vysušit.
- Plocholistou petržel nakrájíme na jemno.
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s mlékem. Bílek vyšleháme v řidký sníh.
- Vysušený celozrnný chléb smícháme se žloutky s mlékem a s vyšlehanými bílky. Přidáme nakrájenou plocholistou petržel a uvařenou pohanku.
- Hotovou směs promícháme a necháme stát cca 30 minut.
- Z hotové odstáté směsi vytvarujeme knedlíky o průměru cca 7 cm pomocí potravinářské folie.
- Konvektomat nastavíme na páru, teplotu na 100 °C, intenzitu páry na střední nastavení, čas na 35 minut a necháme předehřát.
- Hotové knedlíky vložíme do předehřátého konvektomatu a necháme vařit na páře.
- Hotové knedlíky vybalíme z potravinářské folie a necháme vychladnout na 5°C, nebo udržujeme pro výdej na páře při 70 °C a více.