SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Bramborové gnocchi

Počet porcí: (velikost porce 130 g (syrové těsto))

620 g Brambora moučná C
250 ml Voda
30 g Vaječné žloutky pasterizované
1 g Muškátový oříšek celý Wiberg
120 g Hladká mouka 00 italská
1 g Pepř bílý celý
4 g Sůl
25 g Sýr Grana Padano

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Brambory zabalíme do alobalu, nalejeme k nim 250 ml vody a dáme je na plech.
  2. "Konvektomat nastavíme na ""Pečení"", teplotu na 180°C, čas: 1hod, vlhkost 100%, ventilátor na nízké otáčky. "
  3. Po upeční budem mít cca 500 g uvařených a oloupaných brambor, které necháme vychladnout.
  4. Vychladlé brambory prolisujeme lisem na brambory tak, aby byly rozprostřeny rovnoměrně a v jedné vrstvě.
  5. Brambory prosypeme moukou a pomocí cukrářských stěrek promícháme, aby byl každý kousek obalený v mouce.
  6. Na brambory nalijeme žloutky, osolíme, opepříme a přidáme parmazán nastrouhaný najemno a opět promícháme.
  7. Na závěr přidáme zbylé množství mouky tak, aby se těsto nelepilo na ruku.
  8. Těsto spojíme a jen krátce prohněteme. Čím méně budeme s těstem pracovat, tím méně lepku se v něm vytvoří a výsledný nok bude nadýchaný.
  9. Pracovní plochu si pomoučníme hladkou moukou, z těsta vytvoříme obdélník vysoký cca 1,5 cm, přikryjeme utěrkou a necháme 5 min odpočinout.
  10. Obdélník nakrájíme pomocí cukrářské stěrky na stejně velké pruhy, ze kterých postupně vyválíme válečky o průměru cca 1,5 cm, nebo dle požadované velikosti.
  11. Z válečků potom nakrájíme noky požadované velikosti. Ty mužeme takto nechat.
  12. Nebo můžeme jednotlivé noky vytvarovat přes dřevěné pádlo tak, abychom na noku vytvořili kapsu a drážky, ve kterých potom lépe drží omáčka
  13. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě. Voda by se neměla po vložení noků přestat vařit. Vaříme cca 2 minuty než noky vyplavou na povrch.
  14. Ihned po uvaření vložíme noky na studené vody, abychom je rychle zchladili.
  15. Takto uvařené noky skladujeme v lednici při teplotě 4°C.
  16. Před servisem můžeme ohřát ve vroucí vodě, nebo je můžeme opéct na pánvi.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde