SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní
SPUSTILI JSME KU V NOVÉM A S DALŠÍMI FUNKCEMI Vyzkoušet nyní

Pro registraci přejděte na nejnovější verzi Kulinářského Umění na adrese https://knihovna.kulinarskeumeni.cz/registrace

Přejít na KU3

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Anglický muffin (Martin Hanus)

Počet porcí: (velikost porce 100 g)

1000 g Pšeničná mouka hladká
30 g Máslo
10 g Cukr krupice
36 g Droždí čerstvé
20 g Sůl
700 g Mléko plnotučné
50 g Mouka Semolina
80 g Rostlinný olej (řepkový)

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 3990 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Do nádoby na hnětení dáme mléko.
  2. Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl), přidáme změklé máslo, promícháme a až na závěr přidáme droždí. 
  3. Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience, tedy na mléko. 
  4. Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na nízkou rychlost necháme míchat po dobu 10 minut.
  5. Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 60 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
  6. Těsto na pomoučněném válu válečkem vyválíme na plát tlurstý 1,5 - 2 cm.
  7. Z plátu těsta vykrojíme kolečka budoucích muffinů. Velikost vykrajovátka by měla být cca 8 - 9 cm, záleží na velikosti, kterou požadujeme.
  8. Vykrojené muffiny dáme na plech pomoučněný semolinovou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30 minut nakynout.
  9. Sporák nastavíme na střední intenzitu (4 z 8) a litinovou plochou pánec necháme rozehřát 8 minut. Do pánve nalijeme rostlinný olej, stačí jen takové množství,aby pánev byla dostatečně mastná.
  10. Vykynuté muffiny dáváme na rozehřátou litinovou pánev nejdříve pomoučněnou stranou a necháme opékat 7 minut na jedné straně a pak 7 minut na druhé straně.
  11. Muffiny se musejí opákat pozvolně tak, aby postupně získávali jen lehce zlatavou barvu.
  12. Po upečení necháme muffiny vychladnout na mřížce a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde