Počet porcí: (velikost porce 100 g)
1000 g | Pšeničná mouka hladká |
30 g | Máslo |
10 g | Cukr krupice |
36 g | Droždí čerstvé |
20 g | Sůl |
700 g | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka Semolina |
80 g | Rostlinný olej (řepkový) |
Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.
VYBERTE SI DRUH LICENCE
Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?
nebo
Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)
Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".
Pracovní postup
Příprava
- Do nádoby na hnětení dáme mléko.
- Smícháme suché ingredience (mouka, cukr a sůl), přidáme změklé máslo, promícháme a až na závěr přidáme droždí.
- Suché ingredience dáme do nádoby na hnětení na mokré ingredience, tedy na mléko.
- Nádobu na hnětení upevníme do robota, použijeme hák a na nízkou rychlost necháme míchat po dobu 10 minut.
- Vypracované těsto skulíme do bochánku, přikryjeme utěrkou a necháme vyzrát při pokojové teplotě po dobu 60 min, nebo než zdvojnásobí svůj objem.
- Těsto na pomoučněném válu válečkem vyválíme na plát tlurstý 1,5 - 2 cm.
- Z plátu těsta vykrojíme kolečka budoucích muffinů. Velikost vykrajovátka by měla být cca 8 - 9 cm, záleží na velikosti, kterou požadujeme.
- Vykrojené muffiny dáme na plech pomoučněný semolinovou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme cca 30 minut nakynout.
- Sporák nastavíme na střední intenzitu (4 z 8) a litinovou plochou pánec necháme rozehřát 8 minut. Do pánve nalijeme rostlinný olej, stačí jen takové množství,aby pánev byla dostatečně mastná.
- Vykynuté muffiny dáváme na rozehřátou litinovou pánev nejdříve pomoučněnou stranou a necháme opékat 7 minut na jedné straně a pak 7 minut na druhé straně.
- Muffiny se musejí opákat pozvolně tak, aby postupně získávali jen lehce zlatavou barvu.
- Po upečení necháme muffiny vychladnout na mřížce a skladujeme přikryté utěrkou, nebo v igelitovém pytli.